menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

11درصد صادرات سیمان کشور در اختیار فارس است

معاون توسعه ی تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در حالی اعلام کرد که 11 درصد کل صادرات سیمان ایران متعلق به فارس است که صادرکنندگان عمده ی این محصول با مشکلات عدیده ای مواجه شده اند.

به گزارش پیام ساختمان، صادرکنندگان استان فارس خصوصا صادرکنندگان سیمان، در جلسه ی کارگروه صادرات غیرنفتی فارس، به طرح دیدگاه ها و مشکلات خود در زمینه ی صادرات و بازگشت درآمدهای حاصل از صادرات پرداختند.

عمده ترین مشکلات مطرح شده از سوی صادرکنندگان، افزایش هزینه های صادرات محصولات مختلف به کشورهای منطقه و مشکلات بانکی برای انتقال وجوه کالاهای صادر شده بود.

برپایه این گزارش، غلامزاده مدیرعامل شرکت سیمان لامرد در این جلسه گفت: هیچ بانکی در کشورهای حوزه ی خلیج فارس، با بانک های ایرانی کار نمی کند، چگونه ارز حاصل از صادرات را به کشور بازگردانیم.

او که بخشی از مشکلات را مرتبط با بروکراسی حاکم بر خدمات گمرکی عنوان کرد، مدعی شد که نبود تشکیلات منسجم در حوزه ی سیمان باعث برهم خوردن تعادل بازارهای صادرات سیمان در کشورهای منطقه شده است.

معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت و معدن فارس در این جلسه مدعی شد که فارس 11 درصد از کل صادرات سیمان کشور را در اختیار دارد.

سید رضا ساداتی ظرفیت فعلی تولید سیمان فارس 5.9 میلیون تن اعلام کرد که با افزودن ظرفیت تولید سیمان نی ریز به 7 میلیون تن خواهد رسید .

او با بیان اینکه 10 کارخانه سیمان در استان فارس وجود دارد که هنوز کارخانه سیمان نی ریز وارد مدار تولید نشده است، گفت: استان فارس با سهم 6.7 درصدی تولید سیمان کشور رتبه چهارم تولید سیمان را دارد .

ساداتی با بیان اینکه از ظرفیت 7 میلیون تنی تولید سیمان فارس 1.5 میلیون تن صادر شده است، خاطرنشان کرد: در سال 96 صادرات سیمان فارس از لحاظ وزنی 81 درصد و از لحاظ ارزشی 57 درصد رشد داشته است .

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه در سال 96 پیش بینی ما برای صادرات غیرنفتی استان فارس یک میلیارد و 347 میلیون دلار بود، از تحقق 97 درصدی این پیش بینی خبر داد و گفت: سال گذشته یک میلیارد و 303 میلیون دلار صادرات غیرنفتی از فارس انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه صادرات غیرنفتی فارس از لحاظ ارزشی 25 درصد و از لحاظ وزنی با 4 میلیون و 353 هزار تن 52 درصد رشد داشته است، عنوان کرد: شمش فولاد، کود اوره و آمونیاک، کنسانتره سرب و روی، سیمان، فرش دستباف و صنایع غذایی عمده محصولات صادراتی فارس بوده است .

همتی با بیان اینکه صادرات کود اوره و آمونیاک 15 درصد، سرامیک 20 درصد، سیمان 51 درصد، فرش دستباف 34 درصد و صنایع غذایی 29 درصد رشد داشته است، گفت: صادرات محصولات حیوانی از 23 میلیون دلار به 17 میلیون دلار رسیده است که افزایش تعرفه محصولات لبنی توسط عراق و به صفر رسیدن صادرات محصولات لبنی به عربستان از جمله دلایل کاهش صادرات محصولات حیوانی فارس بوده است .

وی با بیان اینکه در سال 97 پیش بینی ما برای صادرات غیرنفتی افزایش 25 درصدی صادرات و رساندن صادرات فارس به یک میلیارد و 628 میلیون دلار بوده است، خاطرنشان کرد: به دلیل پیشنهاد استاندار برای افزایش این میزان برنامه ریزی ما افزایش صادرات غیرنفتی فارس تا یک میلیارد و 993 میلیون دلار است .

استاندار فارس نیز با بیان اینکه باید زمینه های لازم برای توسعه صادرات در استان جدی تر از گذشته دنبال شود، تاکید کرد: موانع اصلی صادراتی فارس باید احصاء شود.

اسماعیل تبادار لزوم دسته بندی موانع صادرات غیرنفتی فارس را یادآور شد و گفت: مشکلات داخلی صادرات استان باید در قالب یک کارگروه مورد بررسی فوری قرار گیرد.

تبادار با بیان اینکه به دلیل اهمیت صادرات شخصا در جلسات مرتبط حاضر خواهد بود، ادامه داد: برخی موانع صادراتی فارس مربوط به مرکز و خارج از اختیار استان است که باید برای آنها وقت گذاشته شده و پس از ارائه راهکار، پیگیری ها انجام شود.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 335

فهرست مطالب شماره 335

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×