menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

اصول و روش های نصب کلید و پریز

عکس شماره 18066 اصول-و-روش-های-نصب-کلید-و-پریز

کلیدها اصولا باید سیم فاز مدار را قطع و وصل کند مگر در مواردی که از کلید دوپل برای قطع و وصل فاز و نول مدار استفاده شود و همچنین کلیدهای سه فاز و خنثی که سیم نول نیز به کلید آورده می شود.

1- کلیدها اصولا باید سیم فاز مدار را قطع و وصل کند مگر در مواردی که از کلید دوپل برای قطع و وصل فاز و نول مدار استفاده شود و همچنین کلیدهای سه فاز و خنثی که سیم نول نیز به کلید آورده می شود. در این گونه موارد ساختمان کلید باید به گونه ای باشد که هادی خنثی (نول) قبل از هادی های فاز قطع نشود و در هنگام وصل نیز هادی خنثی باید قبل از وصل شدن هادی های فاز یا همزمان با آن وصل شود. در مواردی که از هادی خنثی در سیستم های tn به عنوان هادی حفاظتی نیز استفاده می شود ، هادی خنثی باید پیوسته بوده و هیچگاه قطع نشود.

2- محل دقیق نصب کلیدها باید براساس نقشه های معماری و با توجه به استقرار تجهیزات و مبلمان ، بروی نقشه های اجرایی تفضیلی کارگاهی مشخص شود و پس از تصویب به مرحله اجرا درآید.

3- کلیدهایی که محل نصب آن جنب درب ورودی واقع می شود باید در طرف قفل در قرار گیرد. فاصله نزدیکترین لبه درپوش این گونه کلیدها از چارچوب باید از 10 سانتیمتر کمتر و از 30 سانتیمتر بیشتر نباشد و ضمنا فاصله مذکور باید به صورت یکسان در تمامی پروژه رعایت شود.

4- کلیدها باید طوری تعبیه شود که رو به پایین روشن و رو به بالا خاموش باشد.

5- ارتفاع نصب کلیدها به شرح زیر خواهد بود :

- کلید روشنایی :

- برای اتاق های مسکونی ، اداری یا کار ، آشپزخانه ، اماکن صنعتی و مانند آن 110 سانتیمتر از کف تمام شده.

- برای اتاق های بخش های بیمارستانی مانند عمل ، زایمان ، شکسته بندی و فضاهای مشابه در صورتی که از نوع "ضد انفجار" نباشد 155 سانتیمتر از کف تمام شده.

6- در مواردی که از کلیدهای چندفاز متناسب با مورد کاربرد استفاده می شود باید نوع هریک از فازها با نصب علامت ویژه در زیر آن مشخص شود و عبارت "خطر380ولت" نیز در زیر روکش کلید قید گردد.

7- در پریز یک فاز و نول اتصال سیم ها به کنتاکت های پریز باید به ترتیبی انجام شود که سیم فاز سمت راست و سیم نول سمت چپ فردی که روبروی پریز قرار می گیرد نصب شود.

تعویض پریزهای برق ساختمان

به راحتی می توانید پریز برق معیوب یا قدیمی خود را عوض کنید برای انجام این کار کافیست موارد زیر را انجام دهید:

-قطع کردن برق

حتماً فیوز برق را قطع کنید. از قطع بودن برق اطمینان حاصل نمایید، معمولاً فیوزها وقتی پایین باشند OFF یا خاموش هستند، در هر قسمتی از اموزش برق ساختمان قبل از این که دست به تعویض یا اضافه کردن یک وسیله مثل کلید و پریز بزنیم باید ابتدا فیوز ها را خاموش کنیم تا ایمنی رعایت شود و دچار برق گرفتگی نشویم.

-جدا کردن پریز برق

صفحهٔ رویی و محافظ پریز را جدا کنید. با توجه به نوع پریز خود، ابزار مناسب انتخاب کنید، فازمتر یک ابزار مناسب جهت باز کردن قاب پریز است، برای این کار یک پیچی که بین دو سوراخ پریز قرار دارد را باز کنید در بعضی از پریز های برق پس از باز کردن این پیچ قاب به راحتی از پریز جدا نمی شود در چنین مواقعی قاب به صورت فشاری نیز محکم شده است که اگر فاز متر خود را زیر قاب ببرید وکمی بالا و پایین کنید قاب پریز جدا خواهد شد.

-جدا کردن سیم برق از پریز قدیمی

با پیچ گوشتی پیچ هایی که سیم برق به آن وصل است را شل کنید و سیم را جدا کنید، در این مواقع سرِ سیم که لخت است فرسوده شده اگر سیم شما به اندازه کافی بود توصیه می کنم آن قسمتی از سیم که لخت است را بچینید و به وسیله سیم چین یا سیم لخت کن سیم ها را مجدد لخت کنید تا سیم بهترین رسانایی برق را داشته باشد و سیم برق را به پریز متصل کنید و پیچ ها را محکم ببندید. (در سیم برق، قسمتی که فرسوده شده باشد امکان داغ شدن سوختن سیم و پریز وجود دارد)

-بستن سیم ها به پریز جدید و نصب در قوطی برق

سیم ها را به پریز جدید متصل کنید و سیم برق را همانطور که به پریز قدیمی وصل بود به پریز جدید وصل کنید و پیچ را وقتی سیم در جای خود بود محکم کنید.

نکته: اگر جای دو سیم برق را جابجا بستید از نظر فنی مشکلی ایجاد نمی شود ولی بهتر است به همان طوری که بسته بود ببنید، اطمینان حاصل کنید که سیم، در زیر پیچ محکم شده باشد و باز نشود.

- بستن پریز

پریز و محافظ آن را کامل ببندید و پیچ ها را محکم کنید.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 336

فهرست مطالب شماره 336

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×