menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

انواع عایق صوتی برای رهایی از سر و صدا

امروزه افراد زیادی هستند که در خانه کار می کنند و با گسترش دسترسی آسان به شبکه اینترنت و پیشرفت سریع تجارت الکترونیک روزانه این تعداد رو به افزایش است.

به گزارش پیام ساختمان، در حال حاضر 1/3 میلیون نفر در ایالات متحده در خانه کار می کنند و این عدد هر روز افزایش می یابد. در ایران نیز با توسعه اینترنت مشاغل جدیدی در منزل به وجود می آید. کار کردن چه در منزل و چه محل کار نیاز به تمرکز دارد.

محصور شدن با صدا

صدای موسیقی، صدای حرکت یک اتوبوس، و یا مکالمات یک همسایه در مورد شام شب.

این صداها از طریق راه هایی که همه می دانیم مانند پنجره ها، درها، کف ها، دیوارها، و سقف ها وارد فضای زندگی و کار ما می شوند. برای کاهش صدا باید در برابر آن مانع ایجاد کنید و یا آن را تعدیل کنید. خبر خوب این است که بسیاری از آپارتمان های جدید دارای تمهیداتی برای جلوگیری از نفوذ صدا هستند.

همان طور که استانداردهایی برای جلوگیری از آتش سوزی در ساختمان وجود دارد استانداردهایی هم برای جلوگیری از نفوذ صدا هست. اما ممکن است آپارتمان شما قدیمی تر باشد و دارای امکاناتی مانند ساختمان های جدید نباشد.

دو راه اصلی برای خلق محیطی ساکت و عایق صدا وجود دارد:

اضافه کردن سطوحی که صدا و یا پژواک آن را، پیش از رسیدن امواج آن ها به گوش هایمان، به خود جذب می کنند.

ایجاد مانع در برابر ورود صدا.

جذب کننده های صدا

ایجاد مانع و یا جذب صدا دو شیوه کاملا متفاوت هستند. البته جذب صدا راه های ساده تری دارد که در ادامه می بینید.

اضافه کردن پنل های آکوستیک 3 سانتی متری برای جذب صدا

گچ کاری های دیوار، یک جذب کننده بی کیفیت صدا، است. برای جلوگیری از صداهای مزاحم اتاق بغل که موقع صحبت با تلفن می شنوید، دیوارهای خانه خود را با مصالحی بپوشانید که دارای درجه کاهش صدای 0.85 یا بیش تر هستند (NRC یا ضریب کاهش صدا). یک پنل آکوستیک با ضخامت 3 سانتی متر پیشنهاد می شود.

پنل های آکوستیک در رنگ ها و بافت های گوناگون هستند و می توانند در طراحی داخلی خانه یتان به کار گرفته شوند و نصب کردن آن ها کمی سخت تر از نصب یک قاب عکس است.

شما باید میزان جذب صدا را به طور یک نواخت در میان دیوارها و حتی سقف پخش کنید.

عایق صوتی با کف پوش های چوب پنبه ای برای جذب صدا

اگر جنس کف شما از بتن و یا چوب پنبه است به شما تبریک می گوییم. این دو ماده از بهترین مصالح برای جذب صدا هستند.

اگر کف پوش شما از چوب های سخت مخصوص سالن های ورزشی، سرامیک، و یا لینولئوم بر روی یک زیره بتنی ساخته شده است، ممکن است بخواهید به آن فرش یا موکت همراه با پدهای جذب صدا اضافه کنید. موکت های برجسته صدا را بهتر از موکت های معمولی جذب می کنند.

سطوح چوبی شناور برای جذب صدا

گزینه های دیگری برای انتخاب کف پوش مانند سطوح چوبی شناور وجود دارد. این نوع کف پوش شامل یک شکاف میان زیره و کف اصلی است که به شدت از نفوذ صدا جلوگیری می کند.

عایق صوتی با پرده ها

پرده ها می توانند هم صدا را جذب کنند و هم به عنوان مانعی در برابر صدا عمل کنند. برای جذب صدا به دنبال جنس پارچه سنگینی مانند مخمل یا پشم برای پرده باشید. خیلی خوب است اگر یک لایه وینیلی نیز بر روی این سطوح قرار گیرد.

یکی از پرده های جدید جذب صدا متعلق به آزمایشگاه EMPA در سوئیس و طراح پارچه سوئیسی آنت داگلاس است. این پرده ها نازک و لطیف هستند و نور طبیعی از آن ها عبور می کند، اما از یک پولی استر اصلاح شده تشکیل شده اند که صدا را جذب می کند. این پرده ها در سه نوع (کارمن، فورموزا، و مارمارا) ساخته شده اند.

ایجاد مانع به عنوان عایق صوتی

اگر صدا از پنجره ها وارد می شود این به این معنی است که چارچوب آن ها استاندارد نیست، جداره شیشه ها هواناپذیر نیست، و یا فضای کافی برای جداره شیشه ها وجود ندارد. در این حالت باید پنجره ها را عوض کنید یا آن ها را بپوشانید.

درزگیری پنجره ها

معمولا صدای زیادی از پنجره ها وارد می شود. فقط یک شکاف یک درصدی در مانع صدایی باعث انتقال 50 درصدی صدا می شود، این قانون آکوستیک است. از ماده ای ساده در پنجره ها استفاده کنید و آن ها را درز بگیرید.

درزگیرهای پنجره به عنوان عایق صدا

یکی از راه حل ها استفاده از درزگیرهای آکوستیک است. درزگیر یک نوار است که این امکان را ایجاد می کند که یک لایه هواناپذیر شیشه ای دیگر را بتوان بر روی پنجره موجود اضافه کرد. البته با نصب این درزگیر امکان بازشدن پنجره دیگر وجود نخواهد داشت. روش های عایق کاری در و پنجره در برابر سرما نیز می تواند در اکوستیک سازی موثر باشد.

عایق صوتی با روکش های آکوستیک

روکش های آکوستیک در طراحی دکوراسیون مانند روکش های متحرک در آسانسورهای باربری هستند.

پنجره های دو و سه جداره

راه حل بسیار خوب استفاده از پنجره های دو و سه جداره است.

یک در چوبی دولایه به عنوان عایق صدا

در اتاق های کار بیش ترین صدا از طریق در وارد فضا می شود. بهترین راه حل برای جلوگیری از نفوذ صدا استفاده از درهای چوبی دولایه است. « یک شکاف کوچک باعث ورود صدای بسیار زیادی می شود که حتی تصور آن را هم نمی توانید بکنید.

اگراتاق کار شما دارای در کشویی است بهتر است آن را عوض کنید. این نوع درها دارای حفره هایی هستند که به هیچ وجه نمی توان آن ها را پوشاند.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 339

فهرست مطالب شماره 339

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×