menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

انتظار کاهش قیمت، رکود را دامن می زند

عکس شماره 18232 انتظار-کاهش-قیمت-رکود-را-دامن-می-زند

تحولات اخیر در بخش مسکن نشان می دهد که رشد قیمت مسکن در ماههای گذشته موجب کاهش قدرت و رکود معاملات در شهریور ماه شد و این امر باعث شده متقاضیان خرید مسکن در انتظار کاهش قیمت ها باشند.

به گزارش پیام ساختمان، گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران در مردادماه نشان می دهد که در ادامه روند رشد قیمت مسکن در ماه های اخیر، این نرخ در مردادماه به بالاترین میزان خود طی 5 سال گذشته رسیده و رشد 62 درصد را نسبت به ماه مشابه سال قبل به ثبت رسانده است.

اگر چه نایب رئیس اتحادیه املاک معتقد است که نباید مسکن را با نرخ ارز و سکه مقایسه کرد و نباید هر روز منتظر افزایش قیمت آن بود اما بر اساس تجربیات قبلی هر زمان که نرخ ارز روند صعودی به خود گرفته قیمت مسکن نیز رو به رشد بوده است.

بانک مرکزی در گزارش تحولات خود از بازار مسکن در مرداد ماه که حاکی از کاهش معاملات مسکن بود آورده است این گونه از سوی متقاضیان مسکن استنباط شد که ادامه رکود شاید منجر به کاهش قیمت مسکن شود.

موضوعی که از سوی فروشندگان و سازندگان مسکن رد می شود.

*سازندگان: قیمت تمام شده مسکن با رشد نرخ ارز بالا رفته است

سازندگان و فروشندگان مسکن بر این باور هستند که قیمت تمام شده مسکن با رشد نرخ ارز هر روز افزایش می یابد و نمی توان انتظار داشت که قیمت نهایی مسکن کاهش یابد.

از سوی دیگر روند رکودی در بخش مسکن که یک ماه است آغاز شده اگر ادامه یابد هر چند می تواند از رشد قیمت مسکن جلوگیری کند و تا حدودی به نفع متقاضیان باشد اما این رکود می تواند موجب کاهش اشتغال در این بخش که اشتغالزاترین بخش اقتصادی است شود.

* دو ماه آینده بهترین زمان خرید مسکن است

برخی از مشاوران املاک نیز می گویند این روزها فروشنده مسکن به ندرت پیدا می شود و اغلب فروشندگان منتظر هستند که ببینند وضعیت بازار مسکن چه خواهد شد.

این مشاوران املاک می گویند به دلیل آغاز ماه محرم روند رکود بازار مسکن تشدید خواهد شد بنابراین احتمال اینکه برخی فروشندگان از قیمت های پیشنهادی خود عقب نشینی کنند وجود دارد بنابراین اگر متقاضیان مسکن قصد خرید مسکن دارند این دو ماه بهترین زمان برای خرید مسکن است.

طبق گزارش بانک مرکزی تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران در مردادماه سال 1397 به 12 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 11.2 و 33.2 درصد کاهش نشان می دهد.

اما نکته جالب این گزارش نیز این است که در مرداد ماه متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران 74 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 6.1 و 62.1 درصد افزایش نشان می دهد.

از میان مناطق 22 گانه شهر تهران منطقه 5 با سهم 13.3 درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق 4 و 2 به ترتیب با سهم های 9.7 و 8.4 درصد در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه 5 معادل 81.8 درصد و کمترین میزان رشد به منطقه 12 معادل 25.3 درصد تعلق دارد.

بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی نیز معادل 15 میلیون و 760 هزار تومان به منطقه 1 و کمترین آن با 3 میلیون و 110 هزار تومان به منطقه 18 تعلق داشته است.این ارقام نشان می دهد که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 59.3 و 37.4 درصد افزایش داشته است.

به هر حال برخی کارشناسان مسکن معتقد هستند که رشدی که در قیمت مسکن در ماه های ابتدایی سال جاری رخ داد حباب بوده است و به همین دلیل است که معاملات مسکن 30 درصد تنزل پیدا کرده است. پس افت قیمت ها در آینده نزدیک نباید دور از ذهن باشد.

به واحدهای لوکس و بزرگ متراژ وام نمی دهیم

مدیر امور اعتباری بانک مسکن با اعلام خط قرمز سیاست های این بانک گفت: در سال جاری اجازه ورود تسهیلات بانک مسکن به بازار واحد های لوکس و بزرگ متراژ را نمی دهیم.

برپایه این گزارش، محمدحسن علمداری با بیان اینکه طی سه سال گذشته بانک مسکن از میان بانک­های عامل در پرداخت تسهیلات به بافت­ های فرسوده سراسر کشور پیشرو بوده است، اظهار کرد: آمار جامع تسهیلات احیای بافت های ناکارآمد و فرسوده نشان می دهد از ابتدای اجرای طرح یعنی ابتدای سال 94 تا پایان سال گذشته مجموع اعتبار تخصیصی معادل 93 هزار فقره بوده است. همچنین برای سال جاری نیز توزیع اعتبار برای پرداخت تسهیلات به بافت های فرسوده شهری معادل 25 هزار فقره خواهد بود.

علمداری با تاکید بر آنکه یکی از مهم ترین محورهای سیاست های اعتباری بانک مسکن در سال جاری در اولویت قرار گرفتن بافت فرسوده در پرداخت تسهیلات است، تصریح کرد: در سال 97 تامین مالی با اولویت بافت فرسوده، ​تقویت توان مالی تقاضای مسکن همزمان با تولید آن، اولویت در تامین مالی واحد های میان متراژ و نزدیک شدن به الگوی مسکن از مهم­ترین اولویت­ های اعتباری بانک مسکن است.

علمداری، خط قرمز دیگر سیاست های بانک مسکن در سال جاری را ممانعت از ورود به بازار واحد های لوکس و بزرگ متراژ اعلام کرد و گفت: علت ناتوانی مردم در خرید مسکن متناسب نبودن خانه های ساخته شده با نیاز مردم است به همین دلیل با وجود 2.5 میلیون خانه خالی بیش از 3 میلیون تقاضا در بازار وجود دارد که نشان می دهد خانه های خالی قابل خرید برای مردم نیست.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 343

فهرست مطالب شماره 343

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×