menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

مسکن گران تر نمی شود

عکس شماره 18318 مسکن-گران-تر-نمی-شود

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه با بیان این که افزایش قیمت مسکن طی ماه های گذشته طبیعی بود،گفت: در تهران بالاترین رکورد معاملات در یک ماه 22 هزار فقره بوده و الان حدود 14 تا 15 هزار معامله داریم.

به گزارش پیام ساختمان، علی چگنی با بیان این که هجدهمین همایش سیاست های مسکن 7 و 8 مهرماه امسال با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار می شود، اظهار کرد: یک همایش موضوع محور است تا دستگاه محور. محورها با همکاری شورای سیاستگذاری وزارت راه و شهرسازی بررسی و نهایی شده است. علاوه بر این همایش یک کمیته علمی دارد.

وی با اعلام این که تسهیل دسترسی به مسکن تِم اصلی همایش امسال است، افزود: این به معنای مالکیت مسکن نیست و شکل های دیگری وجود دارد که می توان در مسکن سُکنا گزید.

وی برنامه ملی بازآفرینی شهری، توسعه سکونتگاه های شهری (شهرک سازی و توسعه کنونی شهرها)، سیاست های توسعه و تامین مسکن روستایی، روش های نوین تامین مالی مسکن، شهرهای زیست پذیر را محورهای هجدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن اعلام کرد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در پیش بینی بازار مسکن گفت: مسکن بخش تاثیرپذیر از اقتصاد خرد و کلان است. طی 5 سال اخیر قیمت مسکن در ثبات نسبی قرار داشت. بر اساس قیمت های ثابت مسکن حدود 30 درصد کاهش یافته بود. این در حالی بود که در نیمه سال گذشته دچار تغییرات اساسی شد که حاصل آن افزایش قیمت بود.

وی با بیان این که در تهران قیمت مسکن نسبت به سال گذشته حدود 60 درصد افزایش یافته است، افزود: تغییرات اقتصاد کلان، مراودات بین المللی (برجام)، تغییرات نرخ ارز و.. که روی نهاده های مسکن تاثیر قابل توجهی داشته که چندین برابر رشد قیمت مسکن بوده است.

وی با بیان این که افزایش قیمت مسکن طبیعی بود، تصریح کرد: مسکن زنجیره پایین و بالادستی دارد که اگر قیمت های آن تغییر نکند تولید و اشتغال در این بخش به طور کامل می خوابد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان این که تغییرات مسکن عموما برون بخشی بوده است، اظهار کرد: به دلیل افزایش قیمت ارزش افزوده مسکن بعد از چند سال مثبت شد، این نشان می دهد از رکود خارج شده ایم.

چگنی ادامه داد: تقریبا افزایش قیمت مسکن در حد اعلی روی داده و کشش قیمتی در این بخش نخواهیم داشت مگر این که اتفاقات عجیب و غریب بین المللی روی دهد.

وی با اعلام این که قیمت مسکن در کشور به طور متوسط حدود 30 درصد افزایش یافته است، افزود: در تهران بالاترین رکورد معاملات در یک ماه 22 هزار فقره بوده است، الان در حدود 14 تا 15 هزار معامله قرار داریم و مسکن وارد رکود نشده است.

پیشنهاد واگذاری سامانه ملی املاک و اسکان به شهرداری ها

وی همچنین با بیان این که درباره سامانه ملی املاک و اسکان بحث های مختلفی عنوان شده است، قانونی وضع شده و وظیفه ای بر عهده وزارت راه گذاشته شده است.

درباره این سامانه حدود 70 جلسه برگزار شده، اطلاعات مربوط به املاک و مستغلات در وزارت راه و شهرسازی وجود ندارد و یک اطلاعات فرادولتی است. علی رغم این مباحث کار را رها نکرده ایم و با نهاد ریاست جمهوری و دستگاه های ذی ربط جلسات متعددی برگزار شده است.

وی با تاکید بر این که باید اطلاعاتی وارد این سامانه شود تا بتوانیم از آن بهره برداری کنیم، گفت: بنابراین هنوز به مرحله ای نرسیده که قابل بهره برداری باشد. کار در سازمان ملی زمین و مسکن در حال پیگیری است، ضمن این که کمیته راهبردی نیز برای این منظور در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده است.

وی با بیان این که این کار قرار است به شهرداری ها واگذار شود، افزود: این پیشنهاد را داریم که راه اندازی سامانه مذکور به شهرداری ها واگذار شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: مالیات بر خانه های خالی اثرگذار قابل توجهی بر بازار مسکن ندارد، اما در صورت راه اندازی سامانه املاک و مستغلات تاثیر بسیاری روی رفاه بخش مسکن خواهد داشت.

مسکن اجتماعی در ابتدای کار است

چگنی درباره طرح مسکن اجتماعی نیز گفت: همیشه دولت ها بحثی را مسکن گروه های کم درآمد طراحی می کنند که اتفاقاتی را شکل بدهند. مسکن اجتماعی تا حدی که در توان وزارت راه و شهرسازی است مانند زمین در حال شکل گیری است. اما بخشی که به منابع برمی گردد که باید از دولت دریافت کنیم هنوز نتوانسته ایم اعتباری را دریافت کنیم. از این رو مسکن اجتماعی در سطرهای اول قرار دارد.

وی با بیان این که در خصوص طرح وام 300 میلیون چنین چیزی را از بانک مسکن نشنیده ام، افزود: البته طرح افزایش وام در دستور کار قرار دارد که کارهای آن در حال پیگیری است.

وی در خصوص بازار اجاره بها و برنامه دولت برای این بخش تصریح کرد: تطویل اجاره مسکن در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شده که برای تبدیل شدن به قانون باید توسط دولت تصویب شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش تسنیم مبنی بر این که آیا جز مدیران بازنشسته هستید، گفت: خیر.

میرزایی معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران نیز در پاسخ به تسنیم مبنی بر این که آیا موافق مدیریت بر سامانه ملی املاک و اسکان هستید، افزود: در برنامه سوم توسعه شهرداری تهران، یکی از محورهای اصلی در حوزه فضایی و کالبدی هوشمندسازی شهری است. بخش مهمی از این برنامه تکمیل اطلاعات و ایجاد بانک های اطلاعاتی در این بخش است.

وی ادامه داد: بخش مهمی از این کار مبادله اطلاعات بین دولت و مدیریت شهری است. در این راستا تفاهمنامه خیلی قدرتمندی با سازمان مالیاتی کشور داریم و هم این که رابطه همکاری نزدیکی با وزارت راه و شهرسای داریم. امیدواریم اطلاعات بخش مسکن به طور کامل احصا شود که به عنوان نمونه خانه یابی برای کسانیکه در جستجوی خانه هستند.

وی با بیان این که ظرفیت حقوقی برای اخذ مالیات از خانه های خالی وجود دارد، اظهار کرد: لایحه ای در حال تهیه است تا بتوانیم از خانه های خالی مالیات دریافت کنیم که به کنترل بازار مسکن کمک خواهد کرد.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 344

فهرست مطالب شماره 344

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×