menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

کدام دوربین مداربسته برای مجتمع مسکونی مناسب است؟

عکس شماره 18473 کدام-دوربین-مداربسته-برای-مجتمع-مسکونی-مناسب-است

نصب دوربین مداربسته خانگی احتمال ورود مزاحمین را به ساختمان محل سکونت شما کاهش می دهد.

انواع دوربین مداربسته از نظر کیفیت تصویر

یکی از عوامل سنجش کیفیت دوربین مداربسته خانگی رزولوشن تصویر خروجی است. به طور کلی دوربین های مداربسته به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شوند.

دوربین های آنالوگ

نخستین و قدیمی ترین نوع دوربین مداربسته خانگی است که تصاویر خروجی را به سیگنال های الکترونیکی آنالوگ تبدیل می کند. سیستم دوربین مداربسته آنالوگ به گونه ای است که تصاویر دریافتی توسط حسگر را پردازش می کند و از طریق کابل کواکسیال به دستگاه ضبط دیجیتالی (DVR) انتقال می دهد تا روی هارد دیسک ذخیره شود. رزولوشن تصویر دوربین مداربسته آنالوگ را با TV line مشخص می کنند. هرچقدر عدد مربوط به تی وی لاین دوربینی بالاتر باشد، آن دوربین کیفیت تصویر بهتری خواهد داشت.

مزایا:

مهم ترین امتیاز دوربین مداربسته آنالوگ به نسبت نوع دیجیتالی، ارزان بودن و قیمت پایین تر آن است که همین امر موجب پرفروش تر بودن آن شده است. در حال حاضر دوربین مداربسته آنالوگ در بازار ایران بسته به نوع برند و مدل، بین 200 هزار تا یک میلیون و 200 هزار تومان قیمت دارد.

ویژگی برتر دیگر دوربین مداربسته آنالوگ این است که به دلیل ساختار ساده ای که دارد، نصب آن نیز آسان تر است و به تخصص فنی خاصی نیاز ندارد. از آن جایی که برای انتقال تصاویر از استانداردهای تلویزیونی بهره می برد، می توانید به راحتی و مستقیما دوربین را به تلویزیون وصل کنید و تصویر را ببینید.

معایب:

اصلی ترین تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال در کیفیت تصویر خروجی آن ها است. از آن جایی که دوربین مداربسته آنالوگ از سیگنال آنالوگ استفاده می کنند و امکان ایجاد نویز روی این امواج بیشتر است، تصویر حاصل از آن کیفیت پایین تری دارد. به ویژه اگر از سیستم بی سیم برای ارسال این سیگنال ها و تصاویر استفاده شود، نویزها بیشتر می شود و تصویر دریافتی کیفیت مطلوبی نخواهد داشت. هم چنین دید در شب و تشخیص چهره این نوع از دوربین ها بسیار ضعیف است و از ویژگی های خاص دیجیتالی مانند زوم یا رمزنگاری امواج، بی بهره است. علاوه بر این موارد، به دلیل زاویه دید محدودی که دارد (در حدود 30 درجه)، منطقه کمتری را نیز می تواند پوشش دهد.

آنالوگ HD:

در پنج سال گذشته دوربین مداربسته آنالوگ جدیدی به بازار آمده است که با وجود آنالوگ بودن سیگنال های اطلاعاتی آن، تصاویری با کیفیت HD تولید می کند. این دوربین ها برای انتقال اطلاعات از همان کابل های کواکسیال استفاده می کند اما رزولوشن تصاویر خروجی، بسیار بالاتر از دوربین آنالوگ معمولی است. این دوربین ها رزولوشن Full HD و بالاتر دارند که در برخی از مدل های جدیدتر آن تا 4K نیز می رسد. سه نوع خاص از این دوربین ها تحت عنوان AHD، HD-TVI و HD-CVI در بازار موجود است.

دوربین های دیجیتال و تحت شبکه (IP):

این نوع دوربین ها همانند یک کامپیوتر، سیستم عاملی دارد تا امکان اتصال به شبکه های کامپیوتری و اینترنت را داشته باشد. تمامی اطلاعات و تصاویر دریافتی با استفاده از اینترنت و بر بستر شبکه منتقل می شود. هم چنین امکان ضبط تصاویر نیز درون سیستم عامل دوربین وجود دارد.

مزایا:

کیفیت تصاویر دریافتی در این مدل دوربین مداربسته قابل مقایسه با تصاویر آنالوگ نیست. استفاده از اینترنت برای انتقال تصاویر و هم چنین کیفیت بالای ضبط دیجیتالی دوربین سبب شده است که تصاویر باکیفیت تری را در خروجی دریافت کنیم. رزولوشن تصویر در بعضی مدل های این دوربین تا 29 مگاپیکسل هم می رسد. به دلیل همین کیفیت بالای تصویر، می توانید تصاویر زوم شده ی واضحی نیز در اختیار داشته باشید و تمامی جزئیات را مشاهده کنید.

امینت این نوع از دوربین ها نیز بسیار بالاتر است. چرا که امکان رمزنگاری اطلاعات وجود دارد و دیگر کسی نمی تواند بدون تایید دسترسی و داشتن رمز عبور تصاویر را دریافت و مشاهده کند. علاوه بر همه این موارد، انتقال تصاویر بر بستر اینترنت به شما این امکان را می دهد تا بتوانید تصاویر را در هر جایی که باشید، مشاهده کنید.

معایب:

تنها مشکل دوربین مداربسته آی پی، قیمت بالای این دوربین و تجهیزات مرتبط با آن است. اما شاید نتوان آن را دقیقا یک عیب به شمار آورد. با وجود اینکه به نسبت آنالوگ، گران تر است اما کارایی و ایمنی بیشتری دارد. ضمن اینکه باید توجه داشت که این مدل دوربین مدارسته بادوام تر است و هزینه نگهداری و تعمیر کمتری دارد و در نتیجه خرید آن به صرفه تر است. قیمت دوربین مداربسته آی پی بین 400 هزار تومان تا 10 میلیون تومان می باشد.

خرید دوربین مداربسته تحت شبکه با توجه به کیفیت بهتر و خدماتی که ارائه می دهد، مقرون به صرفه تر است.

انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری

رایج ترین نوع این دوربین ها، دوربین گنبدی شکل است که در اصطلاح دام (Dome) نامیده می شود. طراحی آن به نحوی است تا کسی متوجه زاویه دید آن نشود. نوع گردان آن، دوربین Speed dome و PTZ است که می توانند در جهت های مختلف بچرخند و زاویه دیدهای متفاوتی بدهند.

یک نمونه دیگر از دوربین مداربسته، مستطیلی و جعبه شکل هستند که به آن Box می گویند. دوربین های گلوله ای شکلی نیز به نام Bullet وجود دارند که استوانه ای هستند.

دوربین های دام پرکاربردترین شکل دوربین مداربسته خانگی است که در دو نوع ثابت و گردان (اسپید دام) موجود است.

منبع تغذیه

نکته: برق 220 ولت AC شهری برای دوربین مداربسته مناسب نیست. به همین خاطر به یک منبع تغذیه نیاز دارید تا برق شهری را به برق 12 ولت DC مورد نیاز دوربین ها تبدیل کند.

نکات مهمی که قبل از خرید و نصب باید به آن توجه کنید

پیش از خرید دوربین مداربسته و تجهیزات آن، ضروری است منطقه ای را که می خواهید تحت پوشش دوربین قرار دهید، به خوبی بررسی کنید. بسته به نوع طراحی و متراژ منزل تان، باید ببینید وجود چه تعداد دوربین الزامی است. محوطه ورودی ساختمان، درها، پارکینگ و حیاط، آسانسور، پشت بام و راه پله ها از جمله نقاطی است که نیاز به نظارت و نصب دوربین دارد. نقاط کور و حساس محل سکونت خود را به دقت مشخص کنید و برآوردی از تعداد دوربین های لازم به دست آورید.

محلی که قرار است دوربین در آنجا نصب شود باید به گونه ای باشد که بهترین نور و در نتیجه تصویر ممکن را به دست بدهد. اگر دوربین مداربسته خانگی را در مناطق باز نصب می کنید، آن را جایی قرار دهید که پشت به نور خورشید باشد تا تصاویر ضد نور نشود. در محل های سرپوشیده مانند راهروها نیز از وجود لامپ های سالم با نور کافی اطمینان حاصل کنید. هم چنین می توانید برای اینکه در شب دید خوبی از دوربین داشته باشید، بالای آن یک پروژکتور نصب کنید.

با استفاده از یک برچسب بر زیر دوربین، وجود دوربین مدار بسته را به اطلاع دیگران برسانید. این کار با تهدید سارقین و متجاوزین، می تواند تا حدودی آن ها را از اقدام خود بازدارد. هم چنین باید بدانید که نصب دوربین مخفی در کشور ما جرم محسوب می شود و مطلع کردن مردم از وجود دوربین الزامی است.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 351

فهرست مطالب شماره 351

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×