menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

30 هزار میلیارد تومان اعتبار برای ساخت 400 هزار مسکن

عکس شماره 18561 30-هزار-میلیارد-تومان-اعتبار-برای-ساخت-400-هزار-مسکن

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 30 هزار میلیارد تومان برای تولید 400 هزار واحد مسکونی اعتبارات مورد نیاز است، گفت: به صورت خوشبینانه منابع مالی 13 هزار میلیارد تومان از این رقم برآورد شده مورد نیاز، فراهم شده است.

به گزارش پیام ساختمان، امیر امینی درباره بودجه بخش مسکن برای سال آینده، اظهار داشت: در بودجه سال آینده عمده اعتبارات در حوزه مسکن به شرکت عمران شهرهای جدید برای پروژه های قطارهای حومه ای، شرکت بازآفرینی شهری برای انجام وظایف مصوب در حوزه نوسازی بافت های فرسوده و هویت بخشی به محدوده های هدف بازآفرینی شهری و سازمان مجری ساختمان های دولتی که وظیفه احداث ساختمان و تاسیسات دولتی مانند بیمارستان ها را بر عهده دارد، در نظر گرفته شده است.

وی درباره تامین بودجه تامین مسکن مهر و ساخت 400 هزار واحد مسکونی جدید توضیح داد: بودجه مسکن مهر پیش از این در ردیف های متفرقه دیده می شد. وزیر راه و شهرسازی با توجه به ظرفیت های موجود برنامه ساخت 400 هزار واحد مسکونی ارایه را داده که مورد تایید رییس جمهوری هم قرار گرفته است. از این 400 هزار واحد جدید 100 هزار واحد در حوزه بازآفرینی شهری ساخته خواهد شد. 100 هزار واحد توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به احداث می رسد و 200 هزار واحد هم در شهرهای جدید ساخته خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: برای اجرای پروژه ساخت 400 هزار واحد مسکونی که بخشی از آن با مشارکت بخش خصوصی انجام می شود، 30 هزار میلیارد تومان منابع مالی مورد نیاز است.

امینی با اشاره به محل تامین 30 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده برای اجرای این پروژه اظهار داشت: در تبصره 8 لایحه بودجه سال آینده تقریبا 10 هزار میلیارد تومان برای اجرای این پروژه پیشنهاد داده ایم که امیدواریم به تصویب برسد که محل آن، مدیریت دارایی ها، امکانات و مقدورات وزارت راه و شهرسازی و شرکت های تابعه است.

معاون برنامه ریزی و منابع مالی وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: ظرفیت دیگر برای تامین اعتبارات، موضوع افزایش سرمایه بانک مسکن از محل بازگشت اقساط مسکن مهر است که می توان 5 هزار میلیارد تومان از این محل تامین کرد. پیش بینی می کنیم در سال 98 می توان چیزی حدود 3 هزار و 500 میلیارد تومان منابع از این محل ایجاد کرد.

وی با اشاره به برنامه بانک مسکن مبنی بر استفاده از اقساط مسکن مهر برای تامین منابع صندوق پس انداز یکم گفت: این برنامه بانک مسکن به لحاظ بیزنس بانکی درست است اما زمانی که دولت افزایش سرمایه در یک بانک انجام می دهد یعنی توان عملیات یک بانک را برای ارایه تسهیلات بالا می برد. بانک باید این امکان را در بازار سرمایه تبدیل به پول کند تا بتواند هزینه های مورد نظر را جبران کند.

امینی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی به بیزنس بانک مسکن و بازارهای این بانک کاری ندارد. تکالیفی برعهده وزارت راه و شهرسازی است و در راستای انجام آن 5هزار میلیارد تومان در بانک مسکن افزایش سرمایه انجام خواهد داد و انتظار دارد بانک مسکن هم یکسری از وظایفش را که معوق مانده را انجام دهد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر این 5 هزار میلیارد تومان در میانه سال 98 محقق شود ارزش آن چیزی حدود 4 هزار میلیارد تومان خواهد بود اما امکان تامین آن هر چه به سمت انتهای سال برود ارزش آن به چیزی حدود 3 هزار و 500 میلیارد تومان می رسد.

وی ادامه داد: همچنین 3 هزار میلیارد تومان هم از محل مدیریت دارایی املاک سازمان ملی زمین و مسکن و شهرهای جدید می توان فراهم کرد بنابراین تا به اینجا 7 هزار میلیارد تومان از منابع مورد نیاز برای ساخت 400 هزار واحد مسکونی فراهم شده است.

امینی با بیان اینکه از سوی دیگر خوشبینانه هزار میلیارد تومان هم از محل واگذاری املاک مسکن مهر به متقاضیان مسکن مهر منابع در نظر گرفته ایم، گفت: همچنین پیش بینی شده است که 1500 میلیارد تومان هم از محل فروش اراضی شرکت عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن به دست بیاوریم. 3هزار و 700 میلیارد تومان هم امسال به شرکت بازآفرینی شهری از محل صندوق توسعه ملی ارایه می شود که اگر این برنامه ادامه پیدا کند همین مقدار را هم سال آینده تخصیص می دهند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در مجموع چیزی حدود 13 هزار میلیارد تومان برای سال 98 را در سال جاری تجهیز منابع کرده ایم. معتقدم 40 درصد منابع مورد نیاز از لحاظ محاسباتی فراهم است و امیدوارم بتوانیم این اعتبارات را فرهم آوریم.

وی با بیان اینکه این برنامه می تواند تحرکی در بازار مسکن ایجاد کند، گفت: ساخت 400 هزار واحد مسکونی در کنار امکاناتی در برای مسکن مهر فراهم کرده ایم می تواند در بازار مسکن تحرکاتی ایجاد کند که هم به نفع سازندگان و هم به نفع خریداران است.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 353

فهرست مطالب شماره 353

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×