menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:

بهره مندی از مسکن حق همه اقشار

عکس شماره 18795 بهره-مندی-از-مسکن-حق-همه-اقشار

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسکن لوکس و مسکنی که بانک ها ساخته اند امروز بلای جان اقتصاد است، اکثریت این مسکن ها را اگر به بازار ارائه دهند جامعه هدف ما قدرت خرید مسکن متری 60 میلیون و 70 میلیون را ندارند، لذا دو و نیم میلیون تا 3 میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد.

طرح دو فوریتی برای جهش تولید مسکن

به گزارش«پیام ساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی درصدد ارایه طرح دو فوریتی برای جهش تولید مسکن هستند، گفت: این طرح با اکثریت آرا به تصویب رسید، این موضوع دو پیام بر جامعه و کشور دارد، ما به فکر این هستیم تا تولید انواع مسکن را ریل گذاری کنیم، لذا در کنار تولید مسکن باید از تجربیات دنیا استفاده کنیم.

او ادامه داد: مسکن لوکس و مسکنی که بانک ها ساخته اند امروز بلای جان اقتصاد است، اکثریت این مسکن ها را اگر به بازار ارائه دهند جامعه هدف ما قدرت خرید مسکن متری 60 میلیون و 70 میلیون را ندارند، لذا دو و نیم میلیون تا 3 میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد.

گرانی مسکن،قصور دولت است

نیکزاد با اشاره به وضعیت گرانی زمین و مسکن در کشور گفت: مسکن نباید گران شود و این گرانی ها از قصور دولت است.

او افزود: اگر شورای عالی مسکن به ریاست شخص رئیس جمهوری هر 15 روز یک بار تشکیل می شد و به تولید مسکن اهمیت می دادند و از رانت های این حوزه جلوگیری می کردند به طور یقین به این وضع نمی رسیدیم و این که این روزها دولت به فکر ساخت مسکن افتاده است، چاره ساز نیست.

راه حل مشکل مسکن؛ تولید انبوه، مالیات بر خانه های خالی

نایب رئیس مجلس حل مشکل مسکن را در دو بخش دانست و عنوان کرد: اول این که ما بتوانیم تولید انبوه مسکن را که در قانون داریم و منسوخ هم نشده است انجام دهیم و دوم، همکاران من مصوباتی داشتند که ان شاءالله قانون خواهد شد که یکی بحث مالیات بر خانه های خالی، مالیات معاملات مکرر، مالیات بر عائدات مسکن و مالیات بر زمین های بایر است.

20 میلیون در حاشیه و بافت فرسوده زندگی می کنند

او با اشاره به این که 6 میلیون مستاجر در کشور داریم، بیان کرد: 20 میلیون در حاشیه شهرها و بافت های فرسوده زندگی می کنند، سن ازدواج بچه های ما در دختران 24 و در پسران به 29 رسیده است و 2 میلیون جوان سنشان از 32 سال گذشته است که ازدواج نکردند.

نیکزاد با اشاره به این که سالانه باید طبق طرح جامع 200 هزار واحد مسکن در روستاها و 800 هزار واحد در شهرها ساخته شود، بعد از سال 92، 300 هزار واحد ساخته شده است لذا این موضوع باعث شده تا هر روز به تعداد مستاجرین اضافه شود.

با ساخت یک میلیون مسکن، یک و نیم میلیون شغل ایجاد می کنیم

نائب رئیس مجلس با بیان این که مسکن آثار امنیتی، اجتماعی و اقتصادی دارد، خاطرنشان کرد: مسکن هیچ ارزبری ندارد، اگر یک میلیون مسکن بسازیم حداقل یک و نیم میلیون شغل مستقیم و غیر مستقیم می توانیم ایجاد کنیم.

اقساط تسهیلات مسکن باید 15 تا 25 ساله باشد

او با اشاره به این که دولت و وزارت راه و شهرسازی موظف می شوند سالانه حداقل یک میلیون واحد برای چهار سال آتی بسازند، افزود: 165 میلیون هکتار در کشور داریم، تسهیلاتی را باید در اختیار مردم قرار می دادیم تا خانه های مردم ساخته شود و اقساط آنها 15 تا 25 ساله باشد، باید از ظرفیت قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن استفاده می کردیم تا روند تولید مسکن ادامه پیدا کند.

تسهیلاتی باید در اختیار مردم قرار داد تا خانه هایشان ساخته شود

نائب رئیس مجلس با اشاره به این که زمین از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: ما به تسهیلات نیاز داریم، در این رابطه سیستم بانکی همراهی نکرده است.

نیکزاد با اشاره به این که در کنار تولید مسکن بایدمانند سایر کشورها تلاش کنیم تا مسکن به کالای سرمایه ای تبدیل نشود، گفت: مسکن باید در درازمدت به کالای مصرفی تبدیل شود، با پرداخت انواع مالیات در سراسر کشور باید همه اقشار مردم بتوانند با هر سطح درآمد، از سرمایه مصرفی مسکن بهره مند شوند.

19 میلیون خانوار شهرنشین

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: در حال حاضر 24 میلیون خانوار داریم که از این تعداد 19 میلیون خانوار شهرنشین و پنج میلیون خانوار هم در روستا زندگی می کنند، در روستاهای ما پنج و چهار دهم میلیون مسکن وجود دارد که از این رقم 400 هزار واحد مسکن خالی است.

او با اشاره به این که دو میلیون مسکن از خانه های موجود در روستاهای کشور نوسازی و مقاوم سازی شده است، ادامه داد،: سه میلیون مسکن باقی مانده روستایی اگر مقاوم سازی نشود در زلزله ها دچار مشکلات اساسی خواهند شد، به این منظور باید سالانه 200 هزار واحد روستایی نوسازی شود.

نیکزاد با اشاره به این که آغاز نوسازی های روستایی در دولت نهم و دهم صورت گرفت و در کوتاه مدت به رکورد جدیدی دست یافت، اظهار کرد: روند این حرکت به گونه ای بود که در هشت سال؛ حدود دو میلیون واحد مسکونی روستایی نوسازی و مقاوم سازی شد.

بلای جان بازار مسکن

او با اشاره به این که در شهرهای کشور حدود 21/6 میلیون مسکن وجود دارد، گفت: وقتی می گویند حدود دو و نیم میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد واقعیت دارد و متأسفانه بلای جان بازار مسکن، همین دو و نیم میلیون واحد خالی است.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 370

فهرست مطالب شماره 370

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×