مشاور رئیس نظام مهندسی در امورپیگیری تخلفات حرفه ای شورای انتظامی درگفتگو با پیام ساختمان:
حوزه های فنی در گرداب سیاسی نیفتند
اجلاس هفدهم هیئت های عمومی سازمان نظام مهندسی کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی، رئیس و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی،شهردار تهران، روسای سازمان نظام مهندسی و شهرداران استان ها،اعضای هیئت مدیره سازمان ها و مسئولان و تنی چند از مسئولان و دست اندرکاران صنعت ساختمان در سالن اجلاس سران تهران آغاز به کار کرد.
اجلاس هفدهم هیئت های عمومی سازمان نظام مهندسی کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی، رئیس و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی،شهردار تهران، روسای سازمان نظام مهندسی و شهرداران استان ها،اعضای هیئت مدیره سازمان ها و مسئولان و تنی چند از مسئولان و دست اندرکاران صنعت ساختمان در سالن اجلاس سران تهران آغاز به کار کرد.
در حاشیه این مراسم فرصتی فراهم شد تا با مهندس علی بنیادی نژاد،عضو شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی کشور و مشاور مهندس ترکان در امور پیگیری تخلفات حرفه ای گفتگویی داشته باشیم:
عمده ترین دغدغه سازمان نظام مهندسی و در رأس آنها مهندس ترکان،عمر کم ساختمان ها و اتلاف سرمایه های ملی است. در این خصوص چه نظری دارید؟
عمده ترین مشکل حال حاضر صنعت ساختمان، دخالت افراد فاقد صلاحیت در بحث اجراست و در کنار آن مصالح غیراستانداردی است که در ساخت وسازها به کار می رود. در بخش نظارت هم قوانین و مقررات به گونه ای است که نظارت مقیم در ساختمان وجود ندارد و باید به سمتی برویم که از لحاظ هزینه ها و جایگاه قانونی افراد فاقد صلاحیت در بخش ساخت وساز حضور نداشته باشند اما متأسفانه در صنعت ساختمان سرمایه حرف اول را می زند. پیشنهاد من این است که متولیان امر مانند وزارت صنعت،معدن و تجارت و در بخش حاکمیتی وزارت مسکن و شهرسازی، نظارت مداوم بر کیفیت مصالح ساختمانی را در دستور کار قرار دهند.اما واقعیت این است که کیفیت مصالح ما اصلاً مناسب نیست و همین مسئله باعث عمر کم ساختمان های ما نسبت به دیگر کشورها شده است.
موضوع امضا فروشی مهندسان ناظر همواره مطرح است و بعضی مهندسان آن را انکار و بعضی تأیید می کنند.دیدگاه شما در این خصوص چیست؟
در این زمینه هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند با مراجعه به سازمان نظام مهندسی استان ها علیه مهندس مربوطه طرح شکایت کند و پرونده وی ابتدا در نظام مهندسی استان و در صورت عدم حصول نتیجه در شورای انتظامی پیگیری می شود. در صورت محرز شدن تخلف، بر اساس مواد 90 و 91آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی ساختمان از توبیخ کتبی تا ابطال پروانه نظارت ،جریمه ای است که توسط شورای انتظامی برای مهندسان متخلف در نظر گرفته می شود.
بعضی مهندسان دستمزد کم مهندس ناظر را زمینه ساز تخلفات ساختمانی عنوان می کنند.آیا این کار توجیه پذیر است؟
اگرچه دستمزد مهندسان ناظر کم است و با هزینه های زندگی آنان مطابقت ندارد اما وظیفه انسانی و وجدان ما حکم می کند که انسان اگر وظیفه ای را متقبل شد به نحو احسن آن را انجام دهد.باید قوانین نظام مهندسی به گونه ای اصلاح شوند که ریشه های تخلف را بخشکانیم.ضمن اینکه دستمزد کم مهندسان ناظر رافع مسئولیت آنها نیست.
چه پیشنهادی برای ارتقای کیفیت خدمات سازمان نظام مهندسی دارید؟
در حال حاضر آنچه ضرورت دارد این است که باید در حوزه فنی از توانمندی های اعضای سازمان برای ارتقای کیفیت خدمات فنی و مهندسی بیشتر استفاده شود. مسئله دیگر اینکه حوزه های فنی در گرداب سیاسی نیفتند.
ریشه مشکلات ناشی از گودبرداری های غیرمجاز چیست؟
در ساخت وساز بیشترین میزان ریسک یعنی حدود 70 درصد مربوط به گودبرداری است و بر همین مبنا شرکت های بیمه ای برای پوشش آن هزینه های زیادی در نظر می گیرند.متأسفانه نظارت بر گودبرداری مغفول واقع شده درحالی که باید نظارت بر این بخش افزایش پیدا کند. گودبرداری باید تحت ضوابط خاصی مانند آزمایش خاک،مقاومت خاک،زمین شناسی منطقه و ... صورت گیرد و در صورت رعایت این موارد،هیچ گودی خطرناک نخواهد بود چرا که علم مهندسی به درجه ای از نبوغ رسیده که بدون هرگونه مخاطره ای بزرگ ترین گودبرداری ها را انجام داد.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :