مردم از سازمان ثبت چه می خواهند؟
داشتن ارتباط نزدیک و رسیدگی به مشکلات مردم از ارکان موفقیت یک سازمان مردمی است. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در طول این سال ها توانسته با ملاقات های حضوری با مردم ، جامعه را به سازمان نزدیک کند. اگرچه رسیدگی و بررسی مشکلات مردم در این زمان محدود وجود ندارد اما در سطح کشور 7 هزار و 350 دفتر اسناد رسمی در شهرها و شهرستان های کشور وجود دارد که با انجام دقیق مسئولیت های خود می توانند آرامش را به مردم هدیه کنند. در سال 91 تعداد 36 میلیون خدمات ثبتی توسط دفاتر ثبت اسناد انجام شده که از این تعداد 7 میلیون ثبت به صورت الکترونیکی بوده است
داشتن ارتباط نزدیک و رسیدگی به مشکلات مردم از ارکان موفقیت یک سازمان مردمی است. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در طول این سال ها توانسته با ملاقات های حضوری با مردم ، جامعه را به سازمان نزدیک کند. اگرچه رسیدگی و بررسی مشکلات مردم در این زمان محدود وجود ندارد اما در سطح کشور 7 هزار و 350 دفتر اسناد رسمی در شهرها و شهرستان های کشور وجود دارد که با انجام دقیق مسئولیت های خود می توانند آرامش را به مردم هدیه کنند. در سال 91 تعداد36 میلیون خدمات ثبتی توسط دفاتر ثبت اسناد انجام شده که از این تعداد 7 میلیون ثبت به صورت الکترونیکی بوده است . در این راستا هر سه شنبه از ساعت 8 صبح در ساختمان شماره یک سازمان ثبت اسناد واقع در میدان امام خمینی(ره) روبه روی پارک شهر ملاقات مردمی با احمد تویسرکانی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام می گیرد. پیام ساختمان در نظر دارد سلسله گزارش هایی از ملاقات حضوری مردمی از سازمان ثبت اسناد تهیه کند متن زیر اولین گزارش پیام ساختمان از حضور مردم در ساختمان شماره یک سازمان ثبت است:
جعل امضاء
ساکو ایزدی ، مراجعه کننده کرد زبان که از شهر مریوان به تهران آمده است، در مورد علت حضورش در سازمان ثبت اسناد به خبرنگار پیام ساختمان گفت: پدر من قطعه زمین کشاورزی بزرگی داشت که بعد از فوت ایشان به 8 فرزند ذکور وی می رسد. از آنجا که برابر قانون منع تجزیه و تبدیل اراضی کشاورزی( که در حال حاضر نیز این قانون حاکم است) نمی توان اراضی کشاورزی را به قسمت های کوچک تر تقسیم نمود و همچنین به دلیل اینکه در زمان تقسیم ارث من در کشور عراق بودم ، برادران من با کمک دفترخانه امضای بنده را جعل کرده و زمین را فروخته اند. حال من با مراجعه به دادگاه و با ارائه اسناد ورود و خروج خود، نتوانستم این حقیقت را که من در زمان تقسیم ارث در ایران نبوده ام ، اثبات کنم و علیرغم مراجعه فراوان به دفاتر ثبت اسناد مریوان و کردستان نتوانستم مشکلم را حل کنم و بنا بر پیشنهاد یکی از دوستان راهی تهران شدم تا حضوری با رئیس ثبت اسناد و املاک صحبت کنم .
وکالات بلاعزل
حسین تیرانداز ، شهروند تهرانی در مورد مشکل ثبتی خود به خبرنگار ما گفت: 10 سال پیش پدرم به برادرش وکالت بلا عزل محضری داده و برادرش نیز با استفاده از این وکالت نامه خانه پدرم را فروخته و یک ریال از قیمت آن را به ما نداده است . این در حالی است که هیچ قراردادی بین پدرم و برادرش برای فروش خانه امضا نشده است . اکنون وی حاضر به پس دادن پول خانه نیست و وکالت نامه را برای باطل کردن به محضر نمی آورد. پدرم نیز از وی شکایت کرده و تاکنون به نتیجه ای نرسیده ایم و حال برای حل مشکل به این سازمان آمده ام .
تبانی دفترخانه
کمال محمدی، شهروندی که از امامیه تهران مراجعه کرده در مورد مشکل خود به خبرنگار ما گفت: پدربزرگ بنده در سال 1350 قطعه زمینی بایر در اطراف روستا را با سعی و تلاش خود به باغی تبدیل کرده وچندسالی از آن استفاده می کرد تا اینکه یکی از اهالی روستا از او می خواهد تا در رسیدگی به امور باغ به پدربزرگ کمک کند و در محصول آن با هم شریک باشند و او هم قبول می کند. چند سال دو نفری باهم باغ را اداره می کردند تا اینکه پدربزرگم از کارافتاده شدند و توانایی رسیدگی به باغ را نداشتند(1376)و این شخص به تنهایی از باغ استفاده می کرد و حتی درآن تعداد50 اصله نهال گردو هم کاشت. پس از فوت پدربزرگ، هنگام رسیدگی به این باغ که جزیی از اموال ایشان محسوب می شود،با ممانعت شخص مذکور مواجه شدیم و اظهار داشت که این ملک متعلق به من است و شما و پدربزرگتان هیچ حقی از این باغ ندارید. ما نیز استشهادیه محلی جمع کردیم و همه اهالی روستا گواهی نمودند که باغ متعلق به پدربزرگ ماست و استشهادیه را به شورای حل اختلاف بخش ارائه کردیم . بعدازچندجلسه مراجعه و با تصمیم شورای حل اختلاف، قرارشد هرکدام نصف باغ را مالک شویم ولی طرف مقابل قبول نکرد و قرارشدپرونده به دادگاه ارسال شود . اکنون وی با تبانی یک دفترخانه سندی را جعل کرده اند و بنده نیز برای کسب تکلیف به اینجا مراجعه کرده ام .
سند را ارائه نمی دهند
محسن جلیلی نیز در مورد مشکل خود گفت: ساکن ساختمانی16واحدی هستم.مالکان واحدهای 1و2 حیاط مجتمع را انحصاری کرده و مورد استفاده شخصی قرار می دهند .هنگامی که به این عمل اعتراض نمودیم می گویند که در سندشان استفاده شخصی این دو واحد از حیاط قید شده ولی سندشان را ارائه نمی دهند. اکنون نیز برای حل مشکل به اینجا پناه آورده ایم.
حق کمیسیون بالا
احمد موسوی، نیز در مورد مشکل خود گفت : در یک دفترخانه قرارداد خرید ملکی را ثبت کرده امو این دفترخانه حق کمیسیون بالایی از من دریافت کرده است. البته بنده حق کمیسیون را به صورت کارتی پرداخت کردم اما دفتردار مذکور منکر این قضیه هستند و برای پیگیری مشکلم امروز به اینجا مراجعه کرده ام.
محمود پیشه،مراجعه کننده دیگری است که در مورد مشکل خود گفت:به دلیل اینکه چندین بار در خصوص اجاره ملکم با مشاور املاکی دچار مشکل شده ام ، به این سازمان آمده ام تا بدانم اگر بخواهیم مسائل حقوقی اجاره از لحاظ قانونی مستحکم باشد چه نکاتی را باید رعایت کنیم. آیا مشاورین املاک از لحاظ حقوقی تضمینی دارند که اگر مشکلی پیش آید، پاسخگو باشند؟
نتیجه
این موارد نمونه های اندکی از مشکلات مردم بود که میخواستند رد ملاقات حضوری بارئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مطرح کنند ،هرچند که عده ای از مردم مشکلات بزرگ تری مانند جعل سند،فروش مال غیر و خیانت در امانت داشتند و برای حل مشکل به اینجا آمده بودند. به نظر می رسد بسیاری از مردم اطلاع دقیقی از وظایف و مسئولیت های دفاتر اسناد ندارند و دلایل عمده آن را می توان در این موضوع جستجو کرد که این سازمان توضیحات کافی در مورد نوع فعالیتش به مردم ارائه نداده است. تلاش خبرنگار پیام ساختمان برای پیگیری چگونگی پاسخگویی رئیس سازمان ثبت اسناد به جایی نرسید ، اما در شماره های بعدی نشریه حتی الامکان گفتگوی مفصلی با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خواهیم داشت .
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :