menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

حاضرم متولی مسکن مهر شوم

عکس شماره 509 حاضرم-متولی-مسکن-مهر-شوم

مهندس اسفندیار سلطانی رئیس انجمن انبوه سازان استان زنجان، عضو هیئت مدیره کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور و همچنین کارآفرین نمونه کشور است. به بهانه طرح دوباره مسکن پاک و انبوه سازی در بافت های فرسوده پیام ساختمان گفتگوی مفصلی با وی انجام داده که به دلیل طولانی بودن مصاحبه، متن گفتگو را در دو قسمت می آوریم که در بخش اول به طرح مسکن پاک و مسکن مهر پرداخته شده و در بخش دوم که در شماره بعد چاپ خواهد شد، مسائل مربوط به انبوه سازی بررسی شده است:

مهندس اسفندیار سلطانی رئیس انجمن انبوه سازان استان زنجان، عضو هیئت مدیره کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور و همچنین کارآفرین نمونه کشور است. به بهانه طرح دوباره مسکن پاک و انبوه سازی در بافت های فرسوده پیام ساختمان گفتگوی مفصلی با وی انجام داده که به دلیل طولانی بودن مصاحبه، متن گفتگو را در دو قسمت می آوریم که در بخش اول به طرح مسکن پاک و مسکن مهر پرداخته شده و در بخش دوم که در شماره بعد چاپ خواهد شد، مسائل مربوط به انبوه سازی بررسی شده است:

پیام ساختمان: نظر شما در مورد طرح دکتر آخوندی موسوم به «مسکن پاک» چیست؟

این طرح در دوره پیشین که آقای آخوندی وزیر مسکن و شهرسازی بودند، مطرح شد. «پاک» مخفف پس انداز، انبوه سازی و کوچک سازی است و احتمالاً این طرح را به سیستم پایدار در این دوره تبدیل کنند. به هر حال پس انداز، انبوه سازی و کوچک سازی هدف قانون از انبوه سازی است که اگر این طرح به درستی اجرا شود، طرح خوبی است. بزرگ ترین آفت ما در هر دوره شرکت هایی می باشند که نه خصوصی هستند و نه دولتی یا هم خصوصی هستند و هم دولتی. اگر در این دوره طرح پاک را به تشکل های صنفی بدهند بهترین خروجی را خواهد داشت. شما طرح ساماندهی مسکن را نگاه کنید، اولین اصل آن سیستم های اجاره ای بود.

یکی از بزرگ ترین اشتباهات آقای نیکزاد حذف سیستم های اجاره ای بود که باعث تورم مسکن شد. دومین اشتباه طرح مسکن نود و نه ساله بود که تبدیل به طرح دولتی «مهر» شد و سومین اشتباه آقای نیکزاد ساماندهی بافت فرسوده بود که آن را به شرکت دولتی عمران و بهسازی دادند. چهارمین اشتباه وی تکنولوژی های نوین بود که آن را به یک شرکت دولتی دادند و پنجمین خطای وزیر راه و شهرسازی سابق واگذاری مقاوم سازی روستایی به شرکت دولتی بنیاد مسکن بود. همچنین استفاده از سرمایه گذاری داخلی و خارجی از دیگر اشتباهات مهندس نیکزاد بود که به نظر می رسد بیشتر برای سیاهی لشکر و افزایش آمار بود.

پیام ساختمان: بعضی از کارشناسان اصل اول طرح پاک، یعنی پس انداز را با شرایط اقتصادی مردم همخوان نمی دانند. نظر شما چیست؟

باید دید طرح پاک زیرساخت هایش چیست، با چه هدفی طرح شده و چگونه می خواهد اجرا شود. ساختار کلی مسکن مهر یعنی خانه دار کردن دهک های پایین جامعه هم خوب بود، اما می خواستند مسکن مهر را سیاسی کنند مسکن تعریف ملی دارد اما با اجرا و ساختار محلی، چون بر اساس شرایط اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و جغرافیایی هر منطقه تعریف می شود. بزرگ ترین مانع تحقق طرح مسکن مهر، شعارهای تبلیغی بود. بعضی از تشکل های صنفی هم اطلاعات غلط به آقای نیکزاد می دادند تا بتوانند به قراردادهای بزرگ دست پیدا کنند . بنده در سال 88 مقاله ای نوشتم که هر متر مسکن مهر که ساخته می شود ده هزار تومان رانت دارد.

در سند چشم انداز 20 ساله مگر قرار نبود 30 درصد مسکن صنعتی سازی شود؟ پوسته ای از صنعتی سازی را در مسکن مهر ایجاد کردند، آن هم با دادن اطلاعات غلط از جانب برخی تشکل ها. باید به مردم فهماند که با یک میلیون تومان نمی شود صاحب مسکن مهر شد. حالا در مورد پس انداز که می گویند کارشناسی نشده، باز هم می گویم که خطرناک خواهد شد. اما اصل اول پس انداز درست است. به شرط اینکه مردم برای خانه دار شدن دلال نشوند، کمی زحمت کشیده باشند و پس انداز کنند.

پیام ساختمان: راهکار شما برای حل مشکل مسکن چیست؟

آزموده را آزمودن خطاست. دنیا دارد به سمتی می رود که کارفرما( یعنی صاحب زمین) دولت باشد یا فرد، طرف دیگر باید مجری دارای صلاحیت باشد. یعنی کسی که مدیریت سرمایه، تولید، عرضه، ساخت، فروش و اقتصادی کردن مسکن را دارد. طرف سوم هم ناظر ذی صلاح باشد. بر اساس سیستم اجاره ای زمین به انبوه ساز اجاره داده می شد و انبوه ساز هم در عرض دو سال واحدها را می ساخت و موظف بود 5 سال اجاره بدهد و پول زمین را هم 7 سال بعد می گرفتند. اگر این طرح در سطح شهر به اجرا گذاشته می شد اجاره و قیمت مسکن افزایش نمی یافت.

پیشنهاد من این است که آقای آخوندی اگر می خواهد کار پیشرفت کند نخست باید بین مشاوران و معاونان خود کسانی را بپذیرد که متخصص این کار باشند و ارتباط و رابطه ای با خارج از دولت نداشته باشند. دوم اینکه باید معاونت یا مشاور در رابطه با انبوه سازی و در رابطه با مسکن مهر ایجاد شود که این معاونت می تواند پروژه ها را به گروهی از انبوه سازان معرفی کند. بنده حاضرم متولی باقیمانده قراردادهای مسکن مهر بشوم و در طول فرآیند 2 تا 3 ساله هم آن را تمام کنم. ضمن اینکه نه قیمت آن را اضافه کنیم و نه به مردم فشار بیاوریم. دولت تنها دو کار انجام دهد. نخست اجازه فروش اوراق مشارکت را به ما بدهد تا به ما فشار نیاید و اجرای پروژه ها را به ما بسپارد.

انتهای خبر/پیام ساختمان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×