نمایشگاهی با طعم و رنگ محلی/ تمام ایران را یکجا رصد کنیم
جشنواره و نمایشگاه گردشگری با حضور «محمدعلی نجفی» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و احمد مسجد جامعی، رئیس شورای شهر تهران به مناسبت هفته گردشگری، روزشنبه6 مهر ماه در برج میلاد تهران افتتاح شد و تا یازدهم ماه جاری برپاست. نمایندگان 31 استان کشور جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری خود را در 103 غرفه به نمایش گذاشته اند.
گروه معماری ودکوراسیون:جشنواره و نمایشگاه گردشگری با حضور «محمدعلی نجفی» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و احمد مسجد جامعی، رئیس شورای شهر تهران به مناسبت هفته گردشگری، روزشنبه6 مهر ماه در برج میلاد تهران افتتاح شد و تا یازدهم ماه جاری برپاست. نمایندگان 31 استان کشور جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری خود را در 103 غرفه به نمایش گذاشته اند.
جاذبه های زندگی عشایر کشور
به گزارش پیام ساختمان این نمایشگاه با هدف معرفی و نمایش جاذبه های زندگی عشایر کشور، ارائه هنرهای سنتی، صنایع دستی، سوغات محلی و اجرای آیین ها و موسیقی بومی و محلی برگزارشده و 13 سیاه چادر عشایری نیز در آن برپا شده است. در بخشی از این نمایشگاه 50 دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری، جمعی از ناشران حوزه گردشگری و همچنین برخی رسانه های تخصصی حوزه گردشگری حضور دارند. در بخش دیگری از مجموعه برج میلاد چادرهایی به استان ها اختصاص یافته که انحصارا به معرفی استان، اماکن گردشگری و تاریخی ، به همراه صنایع دستی و سوغات آن منطقه می پردازند. در طبقات دیگر برج میلاد بیش از یکصد غرفه به نمایش و فروش زیورآلات، کیف و کفش چرم، لباس های محلی و ... مشغولند.
صنایع ماندگار اما گران
ارائه صنایع دستی استان ها نیز در این نمایشگاه این فرصت را به وجود آورده است تا بسیاری از خانواده ها بتوانند کالاهای مورد نیاز خود را بدون واسطه و باکیفیت بالا تهیه نمایند. البته بسیاری از بازدیدکنندگان از قیمت های بالای صنایع دستی ناراضی هستند و معتقدند اگرچه این صنایع دستی ها بسیار زیبا و باکیفیت هستند اما فقط می توانیم با حسرت به این کالاها نگاه کنیم .
شهابی ( یکی از بازدیدکنندگان) با بیان این مطلب که بسیاری از کالاهای استان هرمزگان بسیار زیبا و چشم نواز است اما ما توانستیم فقط یک کالا بخریم زیرا قیمت ها رِنج متوسط ندارند ،گفت : من می دانم که صنایع دستی کارِ دست است، اما اگر دولت و سازمان میراث فرهنگی می خواهد ما از کالاهای بی کیفیت چینی استفاده نکنیم باید تسهیلاتی به تولیدکنندگان صنایع دستی بدهد تا محصولاتشان را با قیمت پایین تری به مردم عرضه کنند.
رحمتی ( بازدیدکننده) با اشاره به قیمت کاذب برخی محصولات گفت: به نظر من بسیاری از ارائه کنندگان صنایع دستی می خواهند به هر نحوی شده، به بازدیدکنندهِ مشتاقِ صنایع دستی ، کالای خودرا تحمیل کنند، که اگر سازمان میراث فرهنگی نظارتی بر قیمت ها داشته باشد بسیار خوب است. البته معتقدم کار هنری ارزش بیشتری دارد اما تولیدکننده اگر می خواهد اثرش در جای جای خانه ها قرار گیرد و جانشین کالاهای تایلندی ،مالزی ،چینی و... شود باید تجدیدنظری در قیمت ها داشته باشد .
بیاتی ( بازدیدکننده) در پاسخ به این سؤال خبرنگار پیام ساختمان که آیا از تنوع صنایع دستی در غرفه ها راضی است ، گفت: من از غرفه زنجان که عرضه کننده انواع چاقوهای مورد استفاده در منزل به همراه سماورهای تزئینی است و از غرفه اردبیل که عرضه کننده انواع گلیم، جاجیم و فرش های دستباف بود لذت بردم. وی افزود: دولت باید تسهیلاتی به عرضه کننده ها بدهد تا کالاهایشان را با قیمت مناسب تری عرضه کنند .
مظفریان (غرفه دار) با بیان این مطلب که به نظر من قیمت ها گران نیست، افزود: مردم فقط کالای تمام شده را می بینند و در جریان قیمت مواد اولیه این کالاها نیستند، درحالی که قیمت مواد اولیه بسیاربالاست. وی در پاسخ به این سؤال که چرا کالاهای اندونزی ،تایلند و مالزی ارزان تر است ، گفت : اولاً کالاهای آنها کیفیت کالاهای ما را ندارند ، دوم اینکه آنها تسهیلات زیادی از سوی دولت دریافت می کنند درحالی که بسیاری از هنرمندان ما حتی نتوانسته اند زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند و اگر هم بیمه ای دریافت کنند عملاً هیچ گونه کار آیی ندارد.
بوی ایوان ، بوی آش
هر روز از ساعت 16 مردم گروه گروه
خود را به مجموعه برج میلاد می رسانند؛ جایی که سیاه چادرها فرهنگ،
آداب، رسوم و معرفی غذاها و صنایع دستی اقوام ایرانی را
برای دیگر هم وطنان به نمایش
گذارده است.
در این نمایشگاه هر روز با نزدیک شدن به غروب آفتاب بوی غذاهای محلی فضای مجموعه را پر می کند. به نحوی که اکثر بازدیدکنندگان ترجیح می دهند شام شان را با همین غذاها صرف نمایند. آش دوغ سرعینی ها، پیشمه ترکمن ها، کوفته تبریزی ها، کباب لرها و انواع نان های محلی غذاهایی هستند که اجازه نمی دهند بازدیدکنندگان بدون امتحان کردنشان به خانه هایشان بازگردند. در کنار غذاها ارائه انواع عسل های طبیعی، کشک، دوغ و انواع شیرینی ها نیز بازدیدکنندگان را مجاب می کنند تا دست خالی برج میلاد را ترک نکنند. البته باید عناب و زرشک و زعفران را نیز به اقلام بالا بیفزاییم.
خانم بهاری که با لذت تمام آش دوغ سرعین را می خورد در مورد این نمایشگاه می گوید : باید تعداد این نمایشگاه ها افزایش پیدا کند. من خیلی دوست داشتم نحوه پخت و پز و کلاً زندگی مردم عشایر را ببینم و الآن به صورت زنده و طبیعی این صحنه ها را می بینم تمام غذاها محلی طبیعی هستند و با استشمام بوی این غذاها سیر می شویم.
خانم امانی که همراه خانواده بخشی از زمان خود را به بازدید از این نمایشگاه اختصاص داده، می گوید: بسیار جالب است که می توانیم تمام ایران را یکجا رصد کنیم.من تا به حال به استان های زیادی سفرکرده ام اما نتوانسته بودم به این زیبایی با آداب و رسومشان آشنا شوم، اینجا هم غذاهای اقوام را می بینیم و هم می توانیم با پوشش و سبک و سیاق زندگی شان آشنا شویم.
صفر ارشادی نیز در حال امتحان کردن غذای مخصوص شهرضایی هاست. او با لبخند غذا را به آدم های اطراف تعارف می کند و می گوید: ای کاش کتاب آموزش غذای محلی ایرانیان نیز وجود داشت تا ما شهرنشینان از این یکنواخت خوری خارج شویم. ارشادی ادامه داد: باور کنید اگر غذاهای محلی دیگر استان ها را در اختیار ما قرار دهند، جوانان دیگر به سراغ فست فود نرفته و سلامتشان نیز تضمین می شود.
نبود نگاه صنعتی و اقتصادی
رضایی ، یکی از فعالان دفاتر خدماتی و گردشگری با بیان این مطلب که امیدواریم دولت و رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی رویکرد تازه ای به گردشگری و میراث داشته باشند، افزود:گردشگری یکی از ارزآورترین فعالیت های جامعه است که با تجدیدنظر در قوانین و هزینه ها می توانیم شاهد پیشرفت بیشتر آن باشیم .وی در مورد مشکلات گردشگری در ایران گفت : بزرگ ترین مشکل ما نبود نگاه صنعتی و اقتصادی است. آمار و ارقام بین المللی نشان می دهد که صنعت گردشگری در جهان روند رو به رشدی را طی می کند. به خصوص در شرایط نامطلوب اقتصاد جهانی، کشورها به این صنعت بیش از پیش اهمیت داده و به آن به عنوان جایگزینی برای درآمدهایشان نگاه می کنند اما ایران روند رو به رشد کمتری دارد و دلایل آن هم فقط به دولت برنمی گردد. باید خدمات مناسب با قیمت های مناسب به گردشگران عرضه کنیم .
یادآوری
هم وطنان می توانند تا روز پنجشنبه یازدهم مهرماه از ساعت 16 لغایت 22 در مجموعه برج میلاد حضور به هم رسانده و علاوه بر استفاده از برنامه های پیش بینی شده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برای هفته گردشگری، از غرفه های صنایع دستی استان ها نیز بازدید کنند.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :