خطرچاه های فاضلاب در کمین خانه
خالی شدن یکباره چاه های فاضلاب در شهرهای بزرگ و تجمیع آنها در قالب طرح یکپارچه سازی، امنیت ساختمان های مسکونی را به خطر می اندازد.
رئیس انجمن آموزش محیط زیست و توسعه پایدار در گفتگو با پیام ساختمان گفت: از آنجا که این طرح در بافت های قدیمی شهرها و در مراکز پرجمعیت اجرا می شود بنابراین مسئولان آبفا و شهرداری باید تمام جوانب کار را در نظر بگیرند.
دکتر جلال ولی اللهی افزود: در حالت عادی زمین دارای منافذی است که توسط آب پر شده و آب هایی که به داخل چاه های فاضلاب می ریزد از فرونشست زمین جلوگیری می کند ولی اگر آب این چاه ها به یک باره خالی شده و به کانال های فاضلاب هدایت شود ممکن است زمین دچار فرونشست شده و به علت سست شدن دیواره چاه، امنیت ساختمان به خطر بیفتد و در آینده با فجایع انسانی مواجه شویم.
استاد دانشگاه شهید رجائی در عین حال تصریح کرد: به دلیل همجواری سیستم های دفع فاضلاب با چاه های آب آشامیدنی همواره احتمال تداخل آنها وجود دارد. بنابراین طرح جمع آوری فاضلاب شهرهای بزرگ و تصفیه آنها برای مصارف مختلف کشاورزی و صنعتی، منطقی به نظر می رسد. ضمن اینکه برای تسریع در اجرای طرح می توان از بانک جهانی و توسعه اسلامی نیز کمک گرفت.
به گفته ولی الهی، انجمن آموزش محیط زیست و توسعه پایدار، در خصوص آلودگی آب های زیرزمینی یک سری طرح ها ارائه کرده و با ادارات آبفا همکاری خوبی دارد و به طور کلی موافق جداسازی آب شرب و فاضلاب و همچنین جمع آوری و یکپارچه سازی سیستم های دفع فاضلاب است.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :