menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

سامانه ملی املاک و اسکان کشور در نیمه راه گم شد

عکس شماره 6126 سامانه-ملی-املاک-و-اسکان-کشور-در-نیمه-راه-گم-شد

طرح راه اندازی سامانه ملی املاک واسکان کشور که قرار بود تا پایان سال 95 راه اندازی شود به دلایل نامعلوم و پاسکاری های مسئولین در نیمه راه گم شده است.

به گزارش پیام ساختمان، چندی پیش مدیرکل برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، زمان راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور را به اردیبهشت سال جاری موکول و در این راستا اعلام کرد که کارهای مربوط به جمع آوری و ساماندهی اطلاعات مورد نیاز برای سامانه، تقریبا بسامان رسیده و نوبت به پایه ریزی ساختار اطلاعاتی آن رسیده است که توسط یکی از شرکت های فعال در این حوزه در حال انجام است و راه اندازی آن در بهار، دور از انتظار نیست اما به گفته علی چگینی، "فعلا تیم وزارت اقتصاد نیز درگیر راه اندازی این سامانه است و کارشناسان می توانند با استفاده از بخش هایی از اطلاعات این سامانه و اطلاعات دیگر سامانه های مربوط به حوزه مسکن، کار مالیات ستانی را آغاز کنند، گرچه ما هم تلاش می کنیم این سامانه در بهار به بهره برداری برسد".

این در حالی است که با پیگیری های خبرنگار پیام ساختمان، تیم روابط عمومی وزارت اقتصاد و وزارت تعاونی، کار و رفاه اجتماعی و همچنین متولی مالیاتی کشور در این باره اظهارنظری نمی کنند. هرچند گستردگی و فرادولتی بودن این سامانه که پیش از این دلیل تأخیر به وجود آمده در راه اندازی آن عنوان شده است از نظر برخی کارشناسان مسکن غیر منطقی است و آنها معتقدند از جایی که این سامانه می تواند در چند شاخه کمک کننده باشد و در بخش مسکن شفاف سازی انجام گیرد، باید در راه اندازی آن تعجیل می شد.  

شاخص آمارگیری از تعداد خانه های خالی دقیق نیست

مدیرعلمی طرح جامع مسکن در مورد اهمیت راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور اظهار داشت: این سامانه یکی از برنامه های مفید در اقتصاد مسکن محسوب می شود و شناسایی خانه های خالی نیز یکی از مزیت های راه اندازی این سامانه است که تاکنون به دلایل نامعلومی راه اندازی نشده است.

فردین یزدانی افزود: اینکه میزان خانه های خالی در کشورمان به ویژه در کلانشهرها افزایش پیدا کرده غیرقابل انکار است اما شاخص آمارگیری از تعداد خانه های خالی هم دقیق نیست.

او اظهار داشت: شاید اخذ مالیات از خانه های خالی ابزاری برای کاهش این آمار باشد اما ازجایی که تعدادی از این واحدها در داخل شهر واقع نیستند و تعدادی هم جزء واحدهای لوکس محسوب می شوند بنابراین با نیاز واقعی بازار مسکن فاصله زیادی دارند و نمی توان انتظار داشت که تمام واحدهای خالی از سکنه وارد بازار شوند.

یزدانی با اشاره به وجود 490 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در استان تهران اظهار داشت: این واحدهای خالی را می توان به دو دسته تقسیم کرد، یک دسته واحدهای مسکونی گران در مناطق شمالی شهر تهران با قیمت های نجومی متری 20 میلیون تومان که تنها برای عده ای خاص ساخته شده اند و بخش دیگر به واحدهای مسکونی خالی در تهران مانند واحدهای مسکونی منطقه 22 که به صورت فله ای ساخته شده اند و فاقد زیرساخت هایی مانند آب و برق و گاز هستند. البته نباید فراموش کنیم که این آمار 490 هزار واحد متعلق به استان تهران است و شامل ویلاهای ساخته شده در مناطق خوش آب و هوای تهران مانند لواسان و دماوند و ... می شود.

سرنوشت سامانه ملی املاک مشابه کد رهگیری معاملات املاک

رئیس سابق اتحادیه مشاورین املاک تهران در رابطه با این سامانه، گفت: کلیه نرم افزارها در مدیریت و نیازهای عمومی مردم تاثیرگذارند. سامانه ملی املاک و اسکان کشور نیز یکی از مهمترین و شفاف سازترین نرم افزارهای مورد استفاده بخش مسکن و بسیاری بخش های دیگر قرار خواهد گرفت، لذا به جهت مفید بودن آن باید در سرعت راه اندازی آن تسریع شود.

قلی خسروی به اهمیت سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان سامانه ای برای امور ضروری اشاره کرد و افزود: متاسفانه سرنوشت این سامانه نیز از نظر شفاف سازی در بخش معاملات ملکی مسکن مشابه سرنوشت کد رهگیری می ماند. همانطور که سامانه ملی املاک واسکان کشور مورد توجه چند وزارتخانه و سازمان های کشوری اعم از وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی خانه های خالی و تعیین گروههای کم درآمد جامعه و ...، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بحث یارانه ها، سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات و ... بسیار مفید است و هر چه زودتر باید راه اندازی شود؛ کد رهگیری نیز برای وزارت آموزش و پرورش در شناسایی محل سکونت دانش آموزان و نیروی انتظامی برای شناسایی محل سکونت افراد و ...مهم است که تاکنون به لحاظ اینکه عملکرد آن برمبنای کدپستی تعریف شده نه پلاک ثبتی به درستی از آن استفاده نشده است.

سامانه املاک برای کاهش کلاهبرداری در معاملات املاک

رئیس اتحادیه مشاورین مسکن شمیرانات نیز یکی از طرفداران راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور است که به خبرنگار پیام ساختمان گفت: خاصیت ویژه راه اندازی این سامانه کاهش کلاهبرداری در معاملات املاک است.

محمدرضا قاسمی افزود: پیش از این طی چند مذاکره با وزارت راه و شهرسازی و مرکز پژوهش های مجلس دو پروپزال در خصوص راه اندازی این سامانه تقدیم مجلس کرده ام، اما این دو طرح هنوز در دست بررسی از سوی کارشناسان پژوهشکده مجلس قرار دارد.

او اظهار داشت: سامانه املاک و اسکان کشور بخش مسکن کشور را متحول خواهد کرد، کلاهبرداری ها را کاهش می دهد، برنامه ریزی ها را با دقت بیشتری پیش خواهد برد و شفاف سازی در این بخش را چند برابر خواهد کرد. 

انتهای خبر/پیام ساختمان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×