مالیات 10 درصدی مسکن به صنعت فولاد هم ضربه می زند
یک فعال اقتصادی گفت: نگاه جزیره ای و بی توجهی به تجارب موفق و شکست خورده سایر کشورها، زمینه ساز اتخاذ تصمیمات نادرستی توسط مسئولان دولتی می شود که نمونه اخیر آن افزایش مالیات خرید و ساخت مسکن است.
به گزارش پیام ساختمان، کیوان جعفری طهرانی درباره بخشنامه درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان گفت: همه می دانیم یکی از راه های خروج از رکود در هر اقتصادی توسعه مسکن و دارایی، املاک و مستغلات است چنانچه بحران در این حوزه هم با سرعت و دامنه فراوانی به سایر بخش های اقتصاد سرایت می کند مانند آنچه در جریان بحران جهانی در سال 2008 همین شاهد بودیم.
این فعال اقتصادی گفت: در چین هم شاهد تکرار همین اثرگذاری بودیم؛ در اوایل دوره ریاست جمهوری شی جین پینگ هم کاهش فعالیت های ساخت وساز از جمله افزایش عمر مفید سازه های فلزی از 7 به 10 سال، بیشترین ضربه را به اقتصاد این کشور وارد آورد. در 2 دوره 5 ساله ریاست جمهوری هو جین تائو (رئیس جمهور اسبق چین) عمر مفید سازه های فلزی از 15 سال به 10 سال و سپس به 7 سال کاهش یافت تا حجم بالای تولید آهن قراضه باعث افزایش تولید و مصرف فولاد در مسکن چین شود اما شی جین پینگ دوباره عمر مفید سازه ها را افزایش داد و به 10 سال رساند. رئیس جمهور چین همچنین، قانون تملک هر چینی به هر تعداد منزل را محدود و اعلام کرد هر چینی فقط می تواند یک منزل داشته باشد.
مدیرامور بین الملل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران افزود: با این اقدامات به عبارتی رئیس جمهور چین، قوانین شبه کمونیستی را از اواخر سال 2013 یعنی دقیقاً یک سال بعد از انتخاب خود تصویب کرد و این قوانین سخت گیرانه بیشترین ضربه را به اقتصاد این کشورر در سال 2013 وارد آورد به طوری که رشد اقتصادی 7.8 درصدی چین به زیر 6.9 درصد سقوط کرد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: با این وجود رئیس جمهور چین متوجه اشتباه خود شد و برای توسعه بازار عرضه و تقاضای فولاد این قوانین را به حالت تعلیق درآورد و حتی دوباره برای خرید منزل دوم به هر چینی وام اعطا کرد هر چند مقدار این وام به نصف دوران رئیس جمهوری پیشین کاهش یافته بود.
جعفری طهرانی در پایان با اشاره به تصمیم نابجا و نادرست اعمال مالیات 10 درصدی برای فروش خانه های نوساز گفت: در ایران هم متأسفانه شاهد حرکت های معکوس هستیم و کمتر پیش می آید که مسئولان ما از تجارب دیگر کشورها برای کاهش هزینه های تصمیم گیری های خود بهره ببرند. نمونه بارز این بی توجهی تصمیم اشتباهی است که در قالب قانون جدید دریافت مالیات از خرید و ساخت مسکن ابلاغ شده است؛ این مالیات گذشته از آنکه ضربه شدیدی به بازار مسکن می زند، پیامدهای بدی نیز برای بازار مصرف فولاد دارد.
وی ادامه داد: اگرچه با وجود اینکه به صادرات فولاد و چرخه آن قویاً اعتقاد دارم ولی در بازاررقابت سنگین حال حاضر بین المللی، تنها چیزی که اقتصاد کشور را خصوصا در مصرف فولاد، سیمان، سنگ های تزیینی و ... نجات می دهد فقط بازار مسکن و ساخت و ساز است. حال جای سوال است که در رکود فعلی بازار مسکن، در تصویب بخشنامه اخذ 10 درصد مالیات از خانه های نوساز چه فکری شده است؟
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :