menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

بیم و امید در بازار مسکن کشور

عکس شماره 6601 بیم-و-امید-در-بازار-مسکن-کشور

در حالی بازار مسکن پنجمین سال رکود خود را پشت سر می گذارد که برخی کارشناسان نسبت به افزایش قیمت ناگهانی به دلایلی خاص هشدار می دهند، در مقابل برخی کارشناسان معتقدند مسکن وارد دوره رونق شده و زمان خرید خانه فرا رسیده است.

  به گزارش پیام ساختمان، چند وقتی است که شایعات پیرامون بازار مسکن افزایش یافته است؛ این که مسکن طی ماه های پیش رو با افزایش تقاضا روبرو می شود که این مسئله با توجه به عدم تناسب با عرضه در نهایت به رشد قیمت ها منتج می شود. در سوی دیگر این نظریه، برخی کارشناسان معتقدند بخش مسکن به دو دلیل وارد فاز جدیدی شده است. به اعتقاد این افراد افزایش ساخت و سازها و رشد معاملات مسکن نشان می دهد طی ماه های باقیمانده از سال بازار مسکن به طور نسبی رونق می گیرد و خبری از جهش های قیمتی نخواهد بود.
 "رونق و رکود"
مسکن افشین پروین پور کارشناس اقتصاد مسکن بر این باور است که سیر رکودی بازار مسکن همچنان ادامه خواهد داشت و تا زمانیکه برای اشتغال و درآمد مردم اتفاق خوبی روی ندهد، رکود مسکن سنگین و سنگین تر می شود.
وی با بیان این که یکی از مهم ترین دلایل تداوم رکود بخش مسکن، نبود درآمدهای کافی و شغل است، می گوید: توان اقتصادی مردم پایین است و به همین دلیل نمی توانند حضور موثری را در بازار مسکن داشته باشند. بانک ها به دلیل این که در ملک و املاک سرمایه گذاری زیادی انجام داده اند، الان دیگر پولی برای پرداخت تسهیلات به مردم ندارند.
 وی با اشاره به این که رکود مسکن در کشور بسیار سنگین شده است، یادآور شد: در دهه 70 و اوایل دهه 80 برخی ذی نفعان با ایجاد حلقه "رونق و رکود" مسکن، باعث گرانی در این بازار می شدند، اما واقعیت این است که چند سالی است که به دلیل کاهش درآمدهای ملی و سرانه دیگر نمی توانند این کار را انجام دهند.
 پروین پور با بیان این که رکود مسکن سنگین و سنگین تر شده است، اظهار کرد: بخش مسکن ممکن است رشد قیمتی داشته باشد اما این افزایش بیشتر از نرخ تورم نخواهد بود و در حدود 4 تا 7 درصد است. فرض کنید قیمت هر متر یک آپارتمان 6 میلیون تومان است؛ در حال حاضر معامله ای برای این رنج قیمتی صورت نمی گیرد، حالا 6 میلیون تومان 8 میلیون تومان شود اتفاقی نمی افتد چون مردم پولی برای ورود به بازار مسکن ندارند.
وی رونق بخش مسکن را در گرو روی دادن اتفاقی مثبت در اقتصاد کشور دانست و با بیان این که این اتفاق "افزایش وام خرید مسکن" نیست، افزود: چنانچه اتفاق خوبی در اقتصاد روی دهد که منجر به افزایش اشتغال و درآمدهای مردم شود، می توان به رونق بازار مسکن امیدوار بود. 2سیگنال تغییز فاز در بازار مسکن در نقطه مقابل این تحلیل، برخی کارشناسان اقتصاد مسکن نظریه دیگری را برای آینده کوتاه مدت بازار مسکن ارائه می دهند که تا حدودی خوشبینانه تر است. بهروز ملکی در این باره می گوید: دو سیگنال مهم تغییر فاز در بازار مسکن نسبت به ماه های گذشته پر رنگ تر شده؛ یکی علامت مربوط به ساخت و ساز و دیگری بازار معاملات مسکن.
وی با بیان اینکه تغییر فاز بازار مسکن ز ناحیه تقاضای مصرفی و خانوارهای عمدتا با سطح درآمدی متوسط آغاز شده است، افزود: گرچه با تصویب مالیات های جدید در حوزه ساخت مسکن این تصور ایجاد شد که تا حد زیادی از سرعت حرکت سازندگان در بازگشت به فعالیت های ساختمانی کاسته می شود اما تاثیر این رویدادها به حدی نبوده که ساخت و سازهای مسکونی را به دوره رکود بازگرداند.
وی با اشاره به این که همین اتفاق در بازار معاملات خرید و فروش مسکن نیز مشاهده می شود، گفت: عمده معاملات کنونی خرید و فروش در بازار مسکن از ناحیه تقاضای مصرفی است. وی یادآور شد: تغییرات تورم مسکن در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در تهران نشان می دهد نوسانات قیمتی بازار مسکن آغاز شده هر چند این نوسانات به هیچ وجه افزایش غیرمنطقی و جهش گونه قیمت مسکن تلقی نشده و در حکم افزایش نامتعارف قیمت ها و بروز رونق تورمی مشابه سال های میانی دهه 80 و سال های ابتدایی دهه 90 نیست.
کارشناس مسکن با بیان این که در مقطع کنونی احتمال جهش قیمتی در بازار مسکن منتفی است به افزایش سطح قیمت های پیشنهادی برخی مالکان و فروشندگان و بی توجهی مصرف کنندگان به این نرخ ها اشاره کرد و افزود: به تقاضاهای مصرفی توصیه می شود تنها از فروشندگان منصف و واقع بین واحد مسکونی مورد نظر خود را خریداری کنند. به گفته ملکی، حجم قابل توجه و انباشته واحدهای مسکونی خالی از سکنه، شیب ملایم نرخ تورم، سطح بنیه مالی و قدرت خرید خانوارها، نرخ بالای سود بانکی و ... از جمله عواملی است که بروز شوک قیمتی در بازار مسکن را به موضوعی بعید و دور از ذهن تبدیل کرده است.

انتهای خبر/پیام ساختمان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×