شرکت همارشتن
صنعتگر باید یک دهه از زمان خود جلوتر باشد
الهام نرجه پور....دلیل ماندگاری تولیداتش را در بازارهای مصرف آینده نگری می داند. زمانی که تصمیم به راه اندازی کارخانه تولید پروفیل در و پنجره گرفت، براساس تحقیقاتی که انجام داده بود، می دانست دهه 80 خورشیدی دهه بهینه سازی مصرف سوخت است. از این رو در سالهای نخست دهه 70 کارخانه هما رشتن را تاسیس کرد و عملا صنعت تولید پروفیل را در ایران بنیان گذاری کرد.
سید محسن صفایی مدیرعامل شرکت همارشتن در امیریه تهران و در یک خانواده صنعتی به دنیا آمده و واحد تولیدی خود را در لرستان بنا کرده است. همارشتن از برترین واحدهای تولیدی پروفیل در و پنجره یوپی وی سی و پنجره های دو جداره یو پی وی سی است. این مدیر کارآفرین معتقد است صنعتگر باید حداقل یک دهه از بازارهای مصرف جلوتر باشد.
مدیر عامل همارشتن می گوید: پس از راه اندازی هما رشتن، در طول سالهای دهه 80 حدود 54 کارخانه تولید پروفیل در کشور راه اندازی شد که به دلیل رکود در صنعت ساختمان و کسادی بازار 45 واحد تولیدی در طول چند سال گذشته ورشکسته و تعطیل شدند.
این مدیر کار آفرین با بیان اینکه هم اکنون واحد تولیدی همارشتن برای 280 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است، می گوید: البته زمانی نه چندان دور در این کارخانه 300 نفر مشغول به کار بودند که با ورود ماشین آلات جدید و رباتیک کردن هر چه بیشتر خط تولید، تعداد کارگران کاهش یافت.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر صنعت جهانی در حال حرکت به سمت رباتیک شدن هر چه بیشتر است، می افزاید: واحد تولیدی هما رشتن در حال بومی کردن و راه اندازی خط تولیدی کاملا رباتیک است که تمام تولید آن از ابتدا تا انتها تنها با دخالت هفت کارگر و نیروی انسانی انجام می شود و مابقی توسط ربات ها صورت می گیرد.
صفایی که درستی در تولید و ارائه یک محصول با کیفیت اعلا را، بزرگترین دغدغه خود در کار صنعتی اعلام می کند، می افزاید: هم اکنون پروفیل های تولیدی کارخانه همارشتن بر اساس رتبه (گرید) جهانی A+ که مورد تایید مهم ترین آکادمی و آزمایشگاه این صنعت به نام SKZ در کشور آلمان است تولید می شود و از این رو به هیچ وجه قابل مقایسه با تولیدات مشابه داخلی و خارجی نیست.
وی می افزاید: تولیدات همارشتن به لحاظ کیفیت هم تراز تولیدات آلمانی است ولی از نظر قیمت 30 درصد از مشابه ژرمنی ارزانتر است.
به گفته صفایی قیمت پروفیل همارشتن به نسبت تولیدات داخلی، چینی و ترکی بسیار بالاتر است و همین موضوع موجب شده تا در بازارهای داخلی و خارجی این محصولات در رده کالاهای لاکچری یا لوکس طبقه بندی شود.
وی با اشاره به میزان مصرف 40 هزار تنی پروفیل در کشور می گوید: همارشتن به تنهایی 15 درصد از نیاز بازار داخلی را تامین می کند.
این مدیر کارآفرین در پاسخ به این پرسش که تولیدات هما رشتن به چه کشورهای صادر می شود، می گوید: با وجود اینکه تولیدات بسیار مرغوبی داریم ولی صادراتمان تنها به کشورهای سی آی اس (CIS) محدود می شود.
وی عدم توفیق در صادرات پروفیل ایران را در درجه نخست نبود حمایت های دولت بیان می کند و می افزاید: مشکلاتی نظیر عدم گشایش ال سی، سختی و کندی نقل و انتقالات پولی موجب شد تا فضای تجارت میان ایران با کشورهای دیگر مناسب نباشد.
به گفته صفایی مشکلات نقل و انتقال پول شرایطی را به وجود آورد که یا باید برای گرفتن پول حاصل از صادرات، ماهها انتظار می کشیدیم و یا ناچار بودیم به روش حمل چمدانی پول روی بیاوریم که روشی بسیار خطر ناک بود.
صفایی می افزاید: در این فضا بود که پول بسیاری از صادر کنندگان ایرانی توسط مافیا در کشورهای آسیای میانه به یغما رفت و حتی دهها تاجر ایرانی که برای گرفتن پولشان به این کشورها سفر کرده بودند، به دست همان باندها به قتل رسیدند.
وی با گله مندی نسبت به عدم حمایت دولت ازتولید کننده و صادرکننده وطنی، به یک نمونه از سیاست های ضد تولید دولت یازدهم اشاره می کند و می گوید: قراردادهای تعرفه ترجیحی از جمله توافقاتی است که با هدف تقویت صنایع سبک و سنگین میان دو یا چند کشور بسته می شود. در واقع کشورها از طریق انعقاد قرار داد تعرفه ترجیحی از امکانات صادراتی و وارداتی کشور مقابل به نفع خود استفاده می کنند و همین امکانات را هم در اختیار طرف مقابل می گذارند.
وی با بیان اینکه به همین منظور تعرفه ای ترجیحی میان ایران و ترکیه در سه سال گذشته منعقد شد که تماما به نفع طرف ترک بود، می گوید: بر اساس این قرار داد در عوض واردات بخش وسیعی از تولیدات صنایع سبک ترکیه از جمله پروفیل که تولید داخلی نیز دارد، ایران می تواند با تعرفه پایین آب کشک، سبزی، انواع آبزی و... به این کشور صادر کند!
صفایی می گوید: این در حالی است که در لیست خرید ترکیه از ایران مواد اولیه تولید پروفیل با تعرفه 15 درصد گنجانده شده و به موجب این امتیاز، ترکیه توانسته مواد اولیه ارزان از ایران بخرد و پروفیل تولیدی خود را به ایران صادر کند که در نتیجه این قرارداد غیر کارشناسی تعداد زیادی از کارخانه های پروفیل و همچنین صنایع سبک ایران ورشکسته شدند.
به گفته این مدیر کارآفرین در حالیکه در کشور ظرفیت تولید 150 هزار تن پروفیل یعنی سه برابر میزان مصرفمان سرمایه گذاری شده چه دلیلی دارد که در این زمینه واردات داشته باشیم؟
صفایی در پاسخ به این پرسش که رمز ماندگاری خود را در بازارهای مصرف در چه می دانید، می گوید: تنوع، کیفیت و نو آوری در محصول سه اصل ارزشمند در ماندگاری هر کالایی است و در این زمینه شرکت همارشتن از هیچ تلاشی فرو گذار نکرده است.
وی ادامه داد: البته هما رشتن توجه و لحاظ کردن شرایط مصرف کننده و مشتریان خود را نیز همیشه مدنظر قرار داده و بر اساس آن تصمیم گیری می کند. به طور مثال ما در این سه سال اخیر با توجه به رکود بازار و کاهش قدرت خرید مردم، از مهرماه سال 93 تا آذر 96 قیمت محصولاتش را افزایش نداد.
وی ادامه داد: باوجوداینکه در این مدت فشار اقتصادی زیادی به شرکت وارد شد ولی سعی کردیم با حفظ روحیه مشتری مداری، نرخ هایمان را به نفع مشتریان وفادارمان هیچ تغییری ندهیم.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :