شرکت ایران چوب
نجات کارخانه های ورشکسته و زیان ده
دانش آموخته رشته مدیریت است. هنرش برای به سوددهی رسیدن کارخانه های ورشکسته و زیان ده است. درزمینهٔ تولید خلاقانه در صنعت چوب به جایی رسیده است که به او لقب امپراتوری چوب ایران را داده اند. به قول خودش بیش از 16 ساعت در روز کار می کند و باوجودی که پدر دو فرزند است، بزرگ شدن دخترهایش که اکنون در مقطع پیش دانشگاهی هستند را ندیده است.
سید احمد میر جعفر نظری، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره مجتمع کارخانه های ایران چوب ازجمله مدیران موفقی است که می گوید، ترک ها وقتی از خط تولید ورق های های گلاسش در کارخانه ایران چوب دیدن کردند، از او خواستند با هر شرایط دستمزدی که خودش تعیین می کند برای آن ها کار کند. این مدیر کارآفرین که اتفاقا دل پردردی از فضای کسب وکار کشور دارد، در یک بعدازظهر پاییزی باوجود حجم بالای کاری، صمیمانه و صادقانه با نشریه پیام ساختمان به گفتگو نشست.
نظری از سال 1387 تا 1394 مدیرعامل شرکت سیما چوب سازمان صداوسیما بود. وی در خصوص اینکه این شرکت را در چه وضعیتی تحویل گرفت، گفت: سال 87 زمانی که به عنوان مدیرعامل شرکت سیما چوب، کارخانه را تحویل گرفتم، این واحد تولیدی در صدر شرکت های ورشکسته صداوسیما و قرار بود هر چه سریع تر تعطیل شود. وضعیت مالی شرکت سیما چوب به اندازه ای وخیم بود که در سال 87 برای پرداخت حقوق معوقه کارگرها مجبور شدیم 50 میلیون قرض بگیریم.
با لطف خدا و پشتکار زیاد طوری کارکردیم که علاوه بر توسعه تولیداتمان، در پایان سال 93 میزان فروش را به 70 میلیارد تومان رساندیم و این در حالی بود که سیما چوب در سال یادشده تنها 6 میلیارد تومان سود خالص داشت.
وی افزود: شرکت سیما چوب در طول 7 سال از یک شرکت ورشکسته و زیان ده تبدیل به یک شرکت بین المللی شد و پروژه های موفقی را در کشور جیبوتی، افغانستان و عراق به انجام رساند.
این مدیر کارآفرین بابیان اینکه از سال 94 به عنوان مدیرعامل شرکت ایران چوب مشغول به فعالیت است، اظهار داشت: کارخانه ایران چوب در سال 94 یک واحد تولیدکننده نئوپان در شهر صنعتی البرز واقع شده بود . ناگفته نماند این شرکت در آن سال به عنوان یک شرکت زیان ده با 4 نفر کارکنان، نفس های آخر را می کشید.
نظری افزود: کارخانه ایران چوب در طول سه سال جمعا 9.5 میلیارد تومان ضرر داده و بدهی بالا آورده بود. در آن سال من با بررسی های انجام شده متوجه شدم بهترین کار برای راه اندازی دوباره کارخانه ایران چوب به روز کردن دستگاه ها و ماشین آلات خط تولید است.
وی افزود: برای شروع کار اولین قدم این بود که زمین کارخانه ورشکسته ایران چوب را فروختیم و سپس بااعتباری که برای راه اندازی خط تولید جدید تخصیص یافته بود، یک کارخانه نیمه کاره باهدف تولید محصولات چوبی را خریداری کردیم. سپس با استفاده از ماشین آلات تولیدی در آن کارخانه که بعضی از آن ها حتی از کارتن و جعبه خارج نشده بود، توانستیم یک خط تولید منحصربه فرد در خاورمیانه را ایجاد کنیم.
به گفته نظری کارخانه جدید ایران چوب در حال حاضر تنها واحد تولیدی در خاورمیانه است که توانایی و قابلیت تولید ورق های هایگلاس با ابعاد یک متر و هشتادوسه میلی متر را دارد.
وی ادامه داد: به طورکلی تنها سه کشور امریکا ، آلمان و اسرائیل در دنیا توانایی تولید ورق های هایگلاس در ابعاد بزرگ را دارند. میزان پرتی و دورریز این ورق ها به دلیل ابعاد بزرگ تا 30 درصد کاهش می یابد.
نظری بابیان اینکه با راه اندازی این واحد تولیدی، ایران هم به جمع کشورهای تولیدکننده ورق های هایگلاس در جهان پیوسته است، اظهار داشت: سال 95 با راه اندازی دوباره کارخانه ایران 36 میلیارد تومان فروش کردیم و تعداد کارکنان واحد را از 4 نفر به 220 نفر رساندیم.
به گفته این مدیر کارآفرین در حالی شرکت ایران چوب سال گذشته 3 میلیارد تومان سود داده است که تمام بدهی های کارخانه ورشکسته قبلی هم تسویه شده است.
نظری این را نیز گفت که با باز مهندسی یکی از دستگاه های تولید که بیش از یک سال زمان برد، الآن مدعی هستیم که تنها شرکتی که در خاورمیانه می تواند ورق های هایگلاس به معنای اختصاصی پی ام ام ای روی ام دی اف بزرگ یعنی یک و هشتادوسه لمینیت کند شرکت ایران چوب است .
وی افزود: در حال حاضر تمامی ورق های هایگلاس موجود در بازار ایران با عرض یک و بیست ودو و یا یک چهل و چهار میلی متر است که از کشورهای ترکیه، چین یا مالزی می آید.
به گفته این مدیر کارآفرین وقتی رئیس یک شرکت اتریشی از کارخانه ایران چوب در سال گذشته بازدید کرد باور نمی کرد که ورق های هایگلس با این ابعاد در ایران قابلیت تولید داشته باشد، به من پیشنهاد دادند که نمایندگی فروش محصولاتمان در خاورمیانه را به آن ها بدهیم.
نظری به اجرای طرح های بین المللی شرکت ایران چوب در سال اشاره کرد و گفت: در سال 95 پروژه هایی را در عراق و عمان کارکردیم که مجموعا 8 میلیارد تومان ارز وارد کشور کرد و این در حالی است که ما با 40 درصد تجهیزات این کارخانه 36 میلیارد تومان فروش در بازار داخلی داشتیم.
نظری موفقیت خودش را اول لطف خدا و بعد نداشتن ساعت کاری مشخص در روز بیان کرد و گفت: باور کنید بیش از16 ساعت در روز کار می کنم.
این کارآفرین، بزرگ ترین چالش و بحران موجود بر سر راه تولید در کشور را نبود نقدینگی اعلام کرد و افزود: در حال حاضر خارج از کشور امکان شرکت در مناقصات بین المللی را نداریم چون نمی توانیم ضمانت نامه بانکی ارائه دهیم و برای خریدهایمان از ال سی یوزانس استفاده کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که به عنوان یک مدیر تا چه اندازه به نظرات و پیشنهاد های کارکنان خود اهمیت می دهید، اظهار داشت: من برای ارائه پیشنهاد ها و راهکارهای سازنده کارکنانم، نظام پیشنهاد و پاداش دارم و سعی می کنم به پیشنهاد های خوب برای تولید بهتر پاداش می دهم.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :