شرکت ایران شیر
واحد نمونه کیفی استاندارد
انگیزه تولید و سرمایه گذاری برای یک فعالیت مولد در اوج جنگ تحمیلی در ذهنشان شکل گرفت. زمانی که بسیاری از محصولات صنعتی به بهانه اینکه ممکن است کاربردی نظامی داشته باشد، به ایران فروخته نمی شد و اگر هم فروخته می شد 10 تا 20برابر گران تر از قیمت واقعی! سال 1361 بود که شرکت ایران شیر باهدف تولید انواع شیرهای صنعتی و خانگی توسط سهامداران آن تأسیس شد و در ابتدا تنها شیرهایی که در گاز پیک نیکی به کار می رفت را تولید می کرد. اما رفته رفته این شرکت به یکی از بزرگ ترین واحدهای تولیدکننده شیرهای گاز شامل شیرهای فلکه ای، شیرهای مورد مصرف در صنعت سی ان جی، شیرهای گاز مایع و شیرهای اجاق گاز در کشور تبدیل شد.
به گفته محمدتقی قشقایی، مدیرعامل شرکت ایران شیر، دانش آموخته رشته صنایع و مدیریت صنعتی از ساعت 7 صبح تا پاسی از شب در شرکت مشغول به کار است.
وی معتقد است ارزش هیچ کاری به لحاظ انسانی، اخلاقی و دینی بالاتر از تولید و ایجاد اشتغال در کشور نیست و در گفتگو با نشریه پیام ساختمان گفت: شرکت ایران شیر یکی از برندهای برتر تولید شیرآلات صنعتی در ایران است و بیش از 75 نوع شیر صنعتی و خانگی تولید می کند.
وی افزود: شیرهای گازی که برای مصارف خانگی در این شرکت تولید می شوند، بیشترین تنوع را در کشور دارند.
قشقایی بابیان اینکه تا قبل از راه اندازی این شرکت، حتی شیرهای گاز پیک نیکی نیز از خارج وارد می شد، اظهار داشت: تولیدات شرکت ایران شیر، موجب شده تا جلوی بخش بزرگی از واردات گرفته شود.
به گفته قشقایی همین اواخر شرکت ایران شیر موفق به ساخت و تولید انبوه شیر گاز صنعتی شد که در جایگاه های سی ان جی به کارمی رود و هزینه واردات آن به ازای هر شیر 100 تا 150 یورو است.
وی گفت: جالب است بدانید نوع وارداتی این شیرها به لحاظ ایمنی 4 تا 5 مورد اشکال فنی داشت که برای سلامت افراد خطرناک بود ولی شرکت ایران شیر باهمت دانشگاه و متخصصین داخلی توانست علاوه بر رفع تمام اشکالات، قیمت تمام شده کالا را نیز به یک پنجم قیمت مشابه خارجی کاهش دهد.
قشقایی با اظهار گله مندی از فضای کسب وکار در کشور، اظهار داشت: متأسفانه در دولت دهم از فضای کسب وکار آن دوره بسیار ضربه خوردیم چراکه ذهنیت مسئولان وقت به شکلی بود که اهمیتی به تولید و اقتصاد مولد نمی دادند.
وی ادامه داد: در سال های دهه 80 شرکت ایران شیر سرمایه گذاری گسترده ای در تولید شیرهای مورداستفاده در خودروهای گازسوز انجام داد، اما پس ازآنکه شرایط تولید انبوه فراهم شد متوجه شدیم که شرکت های خودروساز داخلی برای مصرف چهار سال خود، به واردات این شیرها آن هم از نوع کم کیفیت و نامرغوب اقدام کرده اند.
وی افزود: این مسئله نشان داد که حس وطن دوستی و مسئولیت در برخی از مدیران کمرنگ است و به این فکر نمی کنند که ممکن است با واردات بی حساب کتاب، چند هزار نفر در صنعت بیکار شده و از طرفی سلامت و ایمنی مردم به خطر بیفتد.
این مدیر کارآفرین بابیان اینکه در حال حاضر نیز شرایط کماکان مثل قبل است، گفت: در دولت آقای روحانی تا حدودی این نگاه عوض شده دولتمردان به این فکر افتادند تا جایی که امکان دارد از محصول باکیفیت داخلی استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه راه توسعه هر کشوری از مسیر تولید و اقتصاد مولد می گذرد، تصریح کرد: تولید مرغوب و صادرات محور باید سرلوحه برنامه های توسعه اقتصادی قرار گیرد و در هیچ برهه ای این هدف نباید کمرنگ شود.
وی افزود: به طور مثال کشور برزیل 15 سال پیش بدهکارترین کشور دنیا بود، ولی توانست با یک تولید هدفمند و برنامه ریزی شده جزو بیست اقتصاد برتر دنیا قرار گیرد.
قشقایی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر چند درصد از نیاز بازار داخلی توسط شرکت ایران شیر تأمین می شود، تصریح کرد: در تأمین شیرهای سی ان جی که برای مخازن خودرویی و جایگاهی مورداستفاده قرار می گیرد، تا 50 درصد بازار را در دست داریم. همچنین در تولید و تأمین شیرهای سیلندر گاز مایع رتبه نخست را در کشور داریم.
وی در مورد صادرات محصولات ایران شیر نیز گفت: تا قبل از جنگ و بروز ناآرامی در کشورهای سوریه و عراق، انواع تولیدات شرکت ایران شیر به این کشورها صادر می شد البته صادرات محدودی نیز به کشورهای آفریقایی و افغانستان داشتیم. در حال حاضر به صورت غیرمستقیم و موردی صادرات داریم.
این مدیر کارآفرین گفت: باوجوداینکه کیفیت محصولاتمان در حد مشابه اروپایی است ولی قیمت تمام شده ما به دلیل هزینه های بالای تولید، حداقل 20 درصد گران تر است.
وی ادامه داد: تولیدکننده ایرانی در شرایطی است که حتی منابع مالی اش را 30 درصد گران تر تهیه می کند.
وی اظهار داشت: قانون تأمین اجتماعی جزو بدترین عوامل بازدارنده است که صنعت و تولید را به زانو درآورده است. بر اساس این قانون، تولید از همان روز نخست باید 30 درصد به دولت پول بدهد درحالی که هیچ جای دنیا این طوری نیست.
وی به قانون کار به عنوان قانونی که فقط نگاهش به منافع و شرایط کارگر است اشاره کرد و افزود: اگر نگاه این قانون به منافع هر دو طرف یعنی کارگر و کارفرما بود، هم زمینه برای اشتغال زایی و سرمایه گذاری در اقتصاد تولیدی بیش ازپیش فراهم می شد و هم تولید ثروت و رفاه بیشتری در جامعه اتفاق می افتاد.
این مدیر کارآفرین به مشکلات تأمین مواد اولیه برای تولید اشاره کرد و گفت: مواد اولیه مصرفی شرکت ایران شیر را از شرکت صنایع ملی مس که سهامدار آن دولت است، تأمین می کنیم.
وی افزود: دست اندرکاران این شرکت بر اساس قیمت های جهانی مواد اولیه خود را در بازار عرضه می کنند و این در حالی است همین شرکت مواد اولیه خود را 20 درصد ارزان تر از قیمت های جهانی به ترک ها می فروشد، ولی به ما بر اساس نرخ های جهانی!
به گفته قشقایی اگر مواد اولیه موردنیازمان را همانند ترک ها 20 درصد ارزان تر بخریم خواهیم توانست با یک تولید رقابتی و صادرات محور چند برابر خام فروشی شرکت صنایع ملی مس، ارز وارد کشور کنیم.
وی تعداد کارکنان شاغل در شرکت ایران شیر را به صورت مستقیم 100 نفر اعلام کرد و گفت: به صورت غیرمستقیم برای 600 الی 700نفر کار ایجاد کردیم .
از او در مورد راهکارهایش برای زمان های بروز بحران و مشکل در کار پرسیدیم که گفت: در تولید و صنعت همیشه چالش هست. صنعتی که چالش نداشته و تولید یکنواختی داشته باشد بعد از یک مدت خودبه خود از دور رقابت حذف می شود.
قشقایی افزود: ازآنجایی که بخش زیادی از چالش های صنعت در ایران چالش های داخل صنعت نیست بلکه از بیرون به صنعتگر تحمیل می شود، بنابراین انرژی زیادی از تولیدکننده می گیرد؛ در چنین شرایطی با تکیه بر این تفکر که ارزش هیچ کاری در کشور بالاتر از تولید و اشتغال زایی نیست، سعی می کنیم به هر قیمتی که شده موانع را برداشته، تولید را حفظ کنیم.
وی تأکید کرد: یکی از راهکارهای شرکت ایران شیر برای مقابله با چالش ها این است که نوآوری و خلاقیت در تولید همیشه تداوم داشته باشد.
وی ادامه داد: در بخش حفظ بازار هر زمان احساس خطر کردیم، سعی کردیم از طریق به کارگیری علم و فناوری به روزتر مزیت رقابتی کالاهایمان را ارتقا دهیم.
این مدیر کارآفرین بابیان اینکه شرکت ایران شیر چهار سال پیاپی است، که به عنوان واحد نمونه کیفی استاندارد انتخاب می شود، اظهار داشت: در شرکت ایران شیر به پیشنهاد ها و راهکارهای عملی کارکنان برای ارتقای کمی و کیفی تولید، بسیار ارج گذاشته می شود و در این مورد حتی نظام پاداش نیز تعریف شده است.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :