menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

چوب ترمووود

عکس شماره 6851 چوب-ترمووود

گروه معماری ودکوراسیون:چوب نمای ترمووود در ایران تولید نمی شود و اکثراً از کشورهای خارجی از جمله فنلاند، آلمان ، سوئد و روسیه وارد ایران می شود.در ادامه سلسله گزارش های معرفی کالای برتر، در این شماره به بررسی و مقایسه کیفیت و قیمت و مزایای این نوع چوب پرداخته ایم. لازم به ذکر است نظرات تولیدکنندگان لزوماً نظرات پیام ساختمان نیست.

چوب ترمووود چیست؟

چوب نمای ترمو یا ترمووود یک چوب صد در صد طبیعی است که عمدتاً از تنه درختان نوردیک در شمال اروپا یا درختان پهن برگ در آمریکای شمالی تهیه می شود. چوب ترمو در کوره و با استفاده از بخار آب، در دمای بین 185 تا 215 درجه سانتی گراد فرآوری می شود. عملیات حرارتی موجب تغییرات ساختاری بنیادین در چوب می گردد که آن را در مقابل اشعه UV، رطوبت، سرما، گرما و حشرات موذی مقاوم می سازد.

از زمان های دور بشر به این مطلب پی برده بود که سوزاندن و نیم سوز کردن چوب مقاومت آن را در مقابل بسیاری از عوامل جوی در محیط های بیرونی افزایش چشمگیر می دهد و در این راستا تحقیقات بسیار گسترده در کشورهای مختلف در این زمینه آغاز شد.کشور فنلاند پس از سال ها تحقیقات و آزمایش در زمینه تیمار حرارتی چوب، به روش ترمو وود (THERMO WOOD) دست یافت.

انواع چوب ترمووود

چوب های ترمو با 168 گونه ، برای فضاهایی که در شرایط جوی مانند سرما ، گرما ، بارندگی ، رطوبت و حشرات و اشعه UV آفتاب قرار دارند، قابل استفاده می باشند که از آن جمله می توان نمای بیرونی ساختمان ،کف محوطه های باز(دکینگ)، پل، فلاور باکس، کنار استخر، آلاچیق، پرگولا، سونا، کلبه و ویلای چوبی و... را نام برد.

مهدی یار محمدی، مدیرعامل شرکت پارند رستار نماینده انحصاری شرکت SLP فنلاند در خاورمیانه می گوید: چوب درخت کاج که جزو نرم چوب ها می باشد یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در نمای ساختمان و همچنین محوطه های باز پس از انجام عملیات ترمووود می باشد. همچنین چوب زبان گنجشک یا Ash ازجمله سخت چوب هاست که پس از انجام عملیات ترمووود بسیار مقاوم شده و برای استفاده در تمام محیط های بیرونی مناسب می باشد. این گونه چوب پس از روغن کاری روی آن بسیار زیبا و دلربا می باشد و می توان این زیبایی را منحصربه فرد نامید.

وی ادامه می دهد: چوب معمولی دارای 25 درصد رطوبت است ولی این محصول 4 تا 6 در صد رطوبت دارد.

مزایای ترمووود

یارمحمدی درباره مزایای این محصول می گوید: این نوع چوب وزن کمی دارد و تمایل به جذب رطوبت در آن صفر است و به دلیل اینکه صمغی در آن وجود ندارد حشرات هم تمایل به لارو گذاری در آن ندارند.ضمن اینکه آوندهای آن بسته می شود و در برابر تمام شرایط جوی مقاوم است. این محصول همچنین 10 سال بیمه کیفیت و 35 سال بیمه شرکت را دارد.

وی اضافه می کند:تنها نکته منفی که در باره این محصول وجود دارد،این است که ممکن است اشعه uv آفتاب رنگ آن را به خاکستری مبدل کند.برای اینکه این مشکل پیش نیاید از رنگ های مخصوص ترمو وود استفاده می کنیم و شرکت پارند رستارنمایندگی teknos فنلاند را دارد که رنگ های مخصوص و مورد تأیید انجمن بین المللی ترمووود را وارد می کند.

مهیار مشیرنیا، مدیرعامل شرکت بیریج که نمایندگی heat wood سوئد را بر عهده دارد،می گوید: چوب ترمووود برای نمای ساختمان و فضای آلاچیق کاربرد دارد و مزایای این محصول این است که سبک است و زیبایی طبیعی چوب را دارد.

میثم صاحبی، مدیرعامل شرکت سامان سازان نیز می گوید:ما چوب ترمووود خود را از کشور آلمان وارد می کنیم زیرا تراکم چوب های آلمانی بیشتر است که باعث می شود مقاومت آن در برابر ضربه بالا برود.

وی با اشاره به اینکه دو نوع چوب درخت کاج و زبان گنجشک تولید می کنیم، در خصوص کیفیت چوب ها ادامه می دهد: در چوب درخت کاج هر چه تعداد گره بر روی الوار کمتر باشد نشان می دهد که چوب از مرکز درخت بریده شده و کیفیت بهتری دارند و چوب های محکم تری هستند.

قیمت ترمووود

به گفته یارمحمدی مدیرعامل شرکت پارند رستار، قیمت هر مترمربع ترمووود 36 یورو یا 250 هزار تومان به بالا است. به گفته مشیرنیا، چوب ترموود به طور متوسط هر مترمربع بسته به کیفیت آن از 180 تا 308 هزار تومان قیمت دارد.

خرقانی مدیرعامل پارس وود می گوید: قیمت ها بر حسب یورو و به طور متوسط هر مترمربع از 230 تا 250 هزارتومان است.

معیار انتخاب محصول مناسب

یار محمدی دراین باره می گوید:آنچه بسیار اهمیت دارد این است که چوب ها حتماً تولید کشور فنلاند یا کشور عضو انجمن بین المللی ترمووود بوده و دارای بیمه و گارانتی باشد. همچنین از رنگ های مورد تأیید انجمن استفاده شود چون بهترین چوب هم اگر رنگ مناسبی در آن به کار نرفته باشد، رنگ پریدگی و پوسیدگی پیداکرده و نما را زشت می نماید.

وی اضافه می کند:حتماً باید از محصولات مرغوب استفاده کرد.در بازار خیلی ها ادعا می کنند که چوب های فنلاندی دارند. کسی که می خواهد در متراژ بالا خرید کند باید از شرکت فنلاندی استعلام بگیرد و ایمیلی به شرکت بزند که این فرد نماینده شرکت فنلاندی هست یا نه؟ آنها هم جواب می دهند.برخی ادعا می کنند که از فنلاند وارد می کنند در صورتی که اینگونه نیست.روسیه و چین و استونی نیز ادعا دارند که ترمووود خوبی دارند، درحالی که دارای بیمه نامه وگارانتی نیستند.

مهیار مشیرنیا، مدیرعامل شرکت بیریج می گوید: سوئد مقام اول را در تولید این محصول دارد چرا که تکنولوژی آن بالاتر است. وی ادامه می دهد:به طور کلی هر کارخانه ای که درجه A داشته باشد کیفیت بهتری دارد. به گفته وی برند خود شرکت نشان می دهد که کالای مرغوبی تولید می کند یا نه؟

خرقانی، مدیرعامل شرکت پارس وود که واردکننده چوب ترمو از فنلاند است ، می گوید: محصولات فنلاند نیز درجه های 1 و 2 و3 دارند و کسی محصولات درجه پایین را وارد نمی کند چون رقابتی شده و مشتریان نیز محصولات را می شناسند.وی اضافه می کند:مصرف کننده می تواند در خصوص محصول از سایر مشتریان پرس و جو کند و برند شرکت هم در انتخاب محصول ضروری است.

برندهای معتبر

یار محمدی با اشاره به اینکه شرکت های فنلاندی که در ایران فعالیت می کنند در این زمینه معتبر هستند، می افزاید: شرکت slp 70 درصد واردات ترمووود به ایران را بر عهده دارد.

مشیرنیا دراین باره می گوید:HEAT WOOD سوئد و SLP فنلاند از جمله برندهای معتبر تولیدکننده هستند. صاحبی نیز معتقد است:اکثر چوب های فنلاندی دارای کیفیت مناسبی است.

انتهای خبر/پیام ساختمان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×