menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

رادیاتورهای قرنیزی

عکس شماره 6872 رادیاتورهای-قرنیزی

امروزه به کارگیری سیستم های حرارتی آبی به منظور گرمایش محیط داخلی ساختمان به امری کاملاً متداول تبدیل شده است. در چنین سیستم هایی، آبگرم نقش سیال عامل را ایفا می کند به طوری که آب پس از گرم شدن در یک منبع حرارتی مانند پکیج به محیط ساختمان وارد می شود و با از دست دادن حرارت خود دمای داخل ساختمان را بالا می برد و پس از آن با بازگشت به منبع انرژی مجدداً این چرخه تکرار می شود. تکنولوژی به کاررفته در رادیاتورهای قرنیزی نیز همانند رادیاتورهای پره ای چیزی جز این نیست و از سیستم حرارتی آبی بهره می برد. در این سیستم به جای قرنیز ساختمان، از آن به عنوان رادیاتور قرنیزی برای گرمایش استفاده می شود. 
اکنون، در ادامه سلسله گزارش های پیام ساختمان تحت عنوان "کالای برتر" در این شماره نشریه، مشخصات و انواع رادیاتورهای قرنیزی را بررسی می کنیم. لازم به ذکر است؛ مطالب عنوان شده اظهارات فعالان تولید و توزیع این محصول بوده و نظر نشریه پیام ساختمان نیست اما از اظهارنظر مخاطبان و منتقدان استقبال خواهیم کرد.
نحوه عملکرد
در این سیستم به جای قرنیز ساختمان، از آن به عنوان رادیاتور قرنیزی برای گرمایش استفاده می شود.  آلیاژی که در قرنیز استفاده می شود باید توان انتقال سریع انرژی و گرما را مانند رادیاتورهای دیواری داشته باشد به همین دلیل در بعضی از این محصولات از پلیمری با آلیاژ اکسترودی استفاده می شود. این شیوه گرمایشی جزو سیستم های با دمای پایین محسوب می شود و دلیل آن نیز بازدهی بالای انرژی در آن است، به گونه ای که نیاز به آب گرم 40 سلسیوسی دارد در حالی که سیستم های دیگر تا 60 درجه سلسیوس آب باید گرم شود.
این سیستم نیز به نوعی گرمایش از کف است و گرما را از کف اتاق گرم می کند و به بالا می رود. اما بر خلاف رادیاتورهای معمولی این کار به صورت یکنواخت صورت می گیرد، این رادیاتورها اتاق را از ارتفاع پایین در هر طرف گرم کرده و مثل رادیاتور معمولی که با گرم کردن توده هوا در ناحیه محدود اطراف خود و گردش طبیعی آن عمل می کنند، نقاط کور با دمای پایین و نقاط گرمتر از معمول وجود نخواهند داشت. در سیستم رادیاتورهای معمولی هوا ابتدا گرم و سبک شده و به سمت سقف حرکت می کند و با جایگزینی هوای خنک تر و سنگین تر، چرخش طبیعی هوا ایجاد می شود.
سطح تبادل حرارتی گسترش یافته در این رادیاتورها، امکان استفاده از انرژی های تجدید پذیر نظیر آبگرمکن های خورشیدی یا پمپ های حرارتی را فراهم می آورد. استفاده از انرژی گرمایی منابع انرژی تجدید پذیر نظیر انرژی زمین گرمایی ، پمپ های حرارتی خورشیدی و آبگرمکن های خورشیدی نیازمند استفاده از رادیاتورهایی با سطح حرارتی بزرگ است و رادیاتورهای قرنیزی به نحوی طراحی شده اند که بتوانند با این منابع انرژی در بهترین نقطه راندمان کار کنند.
مضرات قبلی ها را ندارد
تا پیش از اینکه رادیاتور قرنیزی وارد بازار شود، دو سیستم اصلی گرمایش مرکزی در منازل استفاده می شد: رادیاتورهای دیواری و سیستم گرمایش از کف. رادیاتورهای دیواری از رواج بیشتری برخوردار بوده و هستند. یک دلیل آن سادگی و سرعت بالا در نصب است. 
در سال های اخیر که گرمایش از کف به عنوان شیوه دیگری در گرمایش وارد خانه های مردم شد، از همان ابتدا با انتقاداتی مواجه گردید و بعضی از کارشناسان این روش را برای محیط خانه  نامناسب و حتی آن را برای سلامتی مضر می دانستند. هرچند سازندگان آن نسبت به مزیت های آن از قبیل اینکه در دید بیننده قرار نمی گیرد و فضا را اشغال نمی کند و هم اینکه محیط را به یکسان گرم می شود سخن می گفتند.
رایاتورهای قرنیزی سیستم گرمایشی نسبتاً جدیدی است که وارد منازل ایرانیان شده است. یکی از فروشندگان این کالا عنوان می کند: گرمایش قرنیزی، سیستمی است که سادگی و قابلیت سریع تغییرات دما مانند رادیاتورهای دیواری را همراه با پخش یکنواخت گرمای محیط مانند سیستم گرمایش از کف ، در یک سیستم فراهم آورده و معایب هر دو سیستم را نیز رفع نموده است.
وی ادامه می دهد: سیستم قرنیز در مقایسه رادیاتورهای پره ای علاوه بر اشغال فضای کم جای قرنیز را هم در ساختمان پر می کند. همچنین به این دلیل که سیستم روکار و قابل رویت است خطر تخریب در اثر نشت و ترکیدگی لوله که در گرمایش از کف کاملاً غیرقابل رؤیت است در سیستم گرمایش قرنیز مرتفع شده است.
بازده بالا
 به گفته یکی دیگر از دست اندرکاران این صنعت: تست های آزمایشگاهی و تحلیل های دینامیک سیالات محاسباتی ارائه شده توسط مؤسسات بین المللی بر روی رادیاتورهای قرنیزی، نشان دهنده توزیع دمای کاملاً یکنواخت با اختلاف دمای 8/1 درجه سانتی گراد بین گرم ترین و سردترین نقاط اتاق است که این موضوع از پرت انرژی جلوگیری می کند. 
وی ادامه داد: نقاط گرم و سرد ایجادشده در اتاق ها موجب کاهش راندمان سیستم گرمایش شده و برای رفع این مشکل معمولاً دمای آب رادیاتورهای معمولی را بالا می برند و این خود عامل اتلاف انرژی بیشتراست.
 همچنین با حذف رادیاتورهای دیواری امکان ایجاد تنوع بیشتر در چیدمان وسایل به وجود می آید که استفاده آن را در مکان های قدیمی و بناهای تحت پوشش میراث فرهنگی مناسب تر خواهد کرد.
نه فقط برای گرمایش
یکی دیگر از فروشندگان می گوید: علاوه بر کاربرد گرمایشی این محصول، کاور پلاستیکی که در پایین قرنیز استفاده می شود امکان انتقال کابل های تلویزیون، اطلاعات یا سیستم صوتی اتاق را فراهم می آورد.
صرفه جویی انرژی
به دلیل نحوه و سیستم گرمایشی، رادیاتورهای معمولی ابتدا سقف و 30 درصد بالایی اتاق را که نیازی به گرم کردن آن وجود ندارد ، گرم می کنند. استفاده از منابع  انرژی تجدید پذیر و لزوم افزایش سطح رادیاتورهای معمولی برای جبران اثر دمای پایین آب گرم تولیدشده از منابع انرژی تجدید پذیر نظیر آبگرمکن خورشیدی و پمپ حرارتی سبب استفاده از رادیاتورهای با سایز خیلی بزرگ و افزایش هزینه ها و اشغال فضای داخلی شده و در نتیجه رغبت به استفاده از انرژی های تجدید پذیر جهت گرمایش را کاهش می دهد. علاوه بر این در دماهای پایین رادیاتورهای معمولی فقط فضای کوچک اطراف خود را گرم می کنند و آن به دلیل عدم گرمایش کافی هوا و عدم وجود انرژی کافی جهت ایجاد چرخه طبیعی در اتاق است.  قرنیزها چنین مضراتی ندارند و با آب گرم در حد 40 درجه سلسیوس و به سرعت دمای اتاق را گرم می کند.
قیمت بهینه
استفاده از این سیستم بسیار به صرفه است با کاهش هزینه لوله کشی اولیه، حذف هزینه های مربوط به قرنیز کاری هزینه ها را تا حد ممکن پایین آورده و چه بسا هزینه تمام شده از سیستم های فعلی کمتر خواهد شد. هزینه های تعمیرات و نگهداری آن نسبت به سایر سیستم های گرمایشی، به مراتب کمتر است. اما به هر روی این محصول جزو کالاهایی است که نیاز به مراقبت و خدمات پس از فروش خوب دارد. بنابراین توصیه اکید کارشناسان و فروشندگان این است که با خریداری از شرکت های معتبر که ضمانت و خدمات پس از فروش مناسبی دارند، هم کیفیت جنس را تضمین کنند و هم  با نصب غیراستاندارد،خود را از خدمات پس از آن بی بهره نکنند.

انتهای خبر/پیام ساختمان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×