menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

موزائیک

عکس شماره 7726 موزائیک

مدیریت نگهداری ساختمان، یکی از موضوعات مهم در مدیریت ساختمان می باشد، که تاکنون در کشور ایران مورد توجه جدی قرار نگرفته است. بطور کلی دوره تعمیر و نگهداری ساختمان در حدود نود و پنج درصد دوره حیات یک ساختمان را از زمانی که مفهوم ذهنی ساخت شکل می گیرد تا پایان عمر آن به خود اختصاص می دهد. با اعمال یک سیستم مناسب مدیریتی در بخش تعمیر و نگهداری نه تنها می توان کیفیت ساختمان را افزایش داد بلکه امکان بهینه سازی هزینه ها نیز فراهم می گردد. البته زمزمه هایی در خصوص تدوین مبحث 22 مقررات ملی ساختمان به نام «تعمیر و نگهداری» هم شنیده میشود که امیدواریم هر چه سریع تر اجرایی شود.

به چه دلایلی موزائیک ها لق میشوند

چنانچه ماسه ملات موزائیک فرش ، شسته باشد از نوع درشت دانه بعلت زبری بین ملات و موزائیک پیوند به وجود نمی آید و به مرور زمان بر اثر رفت وآمد و جابجایی و سایل و غیره موزائیک فرش نیز لق میشود. جلوگیری برای جلوگیری از بروز این مشکل در هنگام اجرای کار باید از ماسه ریز دانه سیلت دار استفاده کرد تا سبب چسبندگی هر چه بیشتر ملات و موزائیک شود؛ علاوه بر این باید سطح موزائیک را از گرد و غبار پاک کرد .

روش تعمیر موزائیک

موزائیک و موزائیک هایی که لق شده اند را با لبه کاردک یا کمچه از جای در آورده سطح ملات زبره را گرد گیری و مرطوب میکنند. موزائیک راازملات های قدیمی پاک می کنیم(دوغاب اطراف را میتراشیم)وآن را زنجاب میکنیم، سپس دوغاب اصلی ساخته شده را روی ملات سابق زبره که سخت شده میریزیم و موزائیک را در جای قبلی خود قرار میدهیم و سطح موزائیک را با تخماق میکوبیم. عمل دوغاب ریزی را بلافاصله در موزائیک های لق شده انجام میدهیم. با پودر سنگ .سطح دوغاب اضافی را خشک و سپس با کمچه جمع میکنیم

نکته: اگر دو سر موزائیک را به اندازه نیم سانتیمتر بتراشیم ملات دوغاب بین آنها بهتر قرار گرفته و چسبندگی بیشتری به وجود می آید .برای خود گیری بهتر موزائیک سطح آن را تا 48 ساعت با پارچه و گونی نمدار مرطوب نگه میدارند.

چنانچه چسب کاشی در دسترس باشد پس از غبار گیری موزائیک بجای دوغاب از چسب استفاده شود بهتر است اگر لقی موزائیک به تعداد فراوان یا در کل سطح باشد، به تعمیر کلی می پردازیم. موزائیک ها را جمع میکنیم. دوغاب اطراف آنها را میتراشیم و آنها را مرطوب میکنیم. سطحی که قرار است موزائیک روی آن قرار بگیرد (زبره) را کاملا مرطوب کرده و ملات ماسه بادی و سیمان با عیار 250 کیلو گرم در متر مکعب را روی ملات قبلی اجرا میکنیم. موزائیک فرش را با ریسمان کشی بنایی میکنیم.

نکته: ملات های زبره قبلی جمع آوری نمی گردد. مگر در کف سازی کمبود ارتفاع به وجود آید.قطر ملات باید بین 1٫5 تا 2 سانتی متر باشد . در زیر موزائیک های فرش شده هم نباید از 5 میلیمتر کمتر باشد و کرم گذاری با دقت صورت بگیردگاهی مواقع لازم است از نیم یا سه قدی استفاده کرد در این حالت پست موزائیک را با تیشه تیز خط انداخته و خالی کرده ( میتراشیم) و با چکش به آن ضربه زده از هم جدا میکنیم.

تعمیر موزائیک و ملات شکسته شده

موزائیک های شکسته شده را جمع آوری میکنیم با قلم و چکش با اندازه 5/1 سانتیمتر ملات را میتراشیم اگر خرابی بیشتر باشد مقدار 5/1 افزایش پیدا میکند تا حدی که به موزائیک های اطراف خسارتی وارد نکند. موزائیک ها را مرطوب وملات ماسه و سیمان را با عیار کافی نسبت 1 به 4 آماده میکنیم موزائیک را اجرا کرده و با مشت و تخماق میکوبیم تا ملات در خلل و فرج آنها بخوبی نشست کند سپس سطح کاشی را کاملا تراز کرده و سپس عمل دوغاب ریزی و تمیز کردن سطح را انجام میدهیم دلایل چال شدن سطح موزائیک به خاطر افت خاک های نرم و فروکش شدن چاهک ها و مقاوم نبودن زیر سازی به مرور زمان موزاییک فرش میشکند و فرو کش میکند.

دلایل قوزو کپ شدن سطح موزائیک

آهک های ناشکفته ای که در سطح زیر موزائیک فرش ودر چاله ها مدفول شده بعد از آبخور شدن آن شکفته میشود ازدیاد حجم پیدا میکندو سطح موزائیک را قوز و کپ میکند دلایل یخ زدگی موزائیک وبلند شدن موزائیک به علت باز بودن درزهای موزائیک و عدم بی توجهی در امر دوغاب باعث میشود که آب باران زیر کف پوش نفوذ کند و یخ بزند، ازدیاد حجم به وجود آمده و موزائیک از جای خود بلند شود.

روش های تعمیر

یخ زدگی،کپ، و چال شدن موزائیک کف و دوغاب سخت شده اطراف موزائیک را جمع آوری میکنیم. ملات زیر موزائیک را کاملا جمع آوری میکنیم و اگر لازم باشد سطح را میکوبیم یا شفته ریزی میکنیم. در مرحله بعد موزائیک فرش را با ملات مرغوب و با رعایت مرطوب سازی اجرا میکنیم. برای دوغاب ریزی درزها را بیشتر از 5 میلیمتر باز میکنیم. دوغاب ماسه بادی و یا خاک سنگ و سیمان با عیار کافی تهیه میکنیم و سپس سطوح موزائیک را طوری که مجددا درزها خالی نشود. تمیز میکنیم.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 162

فهرست مطالب شماره 162

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

دیدگاه خوانندگان :

باسلام و تبریک سال نو موزائیک های ایوان خانه ما قدیمی و زیبا هستن. بعضی جاهای موزاییکها خالی کرده .با چه ملاتی پرکنم که چسبندگی زیاد داشته باشد و دوباره خالی نکند؟

با سلام و تبریک سال اینده شما ...تا الان که ما جوابی از استاد کاران دریافت نکرده ایم ...احتمال میدهم همچنان در حال فکر کردن باشن


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×