استفاده فراگیر از کنتورهای هوشمند
مدیرعامل شرکت توانیر با تاکید بر اینکه استفاده از کنتورهای هوشمند کمک بزرگی برای استفاده بهینه از برق محسوب می شود، بر اولویت استفاده از این کنتورها در شهرک های جدید خبر داد.
مدیرعامل شرکت توانیر با تاکید بر اینکه استفاده از کنتورهای هوشمند کمک بزرگی برای استفاده بهینه از برق محسوب می شود، بر اولویت استفاده از این کنتورها در شهرک های جدید خبر داد.
همایون حائری که در سیزدهمین نمایشگاه صنعت برق حضور یافته بود، گفت: نقشه راه شرکت توانیر استفاده فراگیر از کنتورهای هوشمند است و اکنون چند سال است که دیگر کنتورهای آنالوگ تولید نمی شود و این شرکت استفاده از کنتورهای دیجیتال را به عنوان زیرساخت هوشمندسازی شبکه های برق در دستور کار قرار داده است.
وی تصریح کرد: چرخه خودکفائی صنعت برق مراحل نهایی خود را طی می کند و در حال حاضر 90 درصد از تجهیزات برقی را در داخل کشور تولید می کنیم و این خودکفائی در نمایشگاه سیزدهمین نمایشگاه صنعت برق مشهود بود.
حائری گفت: در حال حاضر حدود 500 مگاوات برق از طریق نیروگاه های تولید پراکنده تولید می شود. خوشبختانه فرهنگ این موضوع نهادینه شده و مسئولان پیگیر کارها هستند. ضمن اینکه اکنون اکثر کشورهای دنیا به سمت تولید برق از طریق مولدهای پراکنده با سوخت گاز و انرژی های نو سوق پیدا کرده اند.
وی تاکید کرد: ما از تولید برق پراکنده در شهرهای صنعتی حمایت می کنیم. شرکت توانیر آمادگی دارد تولید اضافه آنها را خریداری کند زیرا در کل باعث صرفه جویی انرژی خواهد شد. امیدواریم تولید برق از طریق مولدهای تولید پراکنده را تا پایان سال به 100 مگاوات برسانیم.
حائری در پاسخ به سوال خبرنگار پیام ساختمان در خصوص دلیل افزایش حق انشعاب برق گفت: با توجه به افزایش قیمت ها در بحث تامین تجهیزات، ناچار شدیم بخشی را از طریق افزایش حق انشعاب جبران کنیم. برنامه ریزی در این خصوص به شرکت های توزیع واگذار شده است. البته دولت تسهیلاتی را برای تامین تجهیزات در نظر می گیرد.
وی همچنین در خصوص وضعیت بدهی پیمانکارن برق توضیح داد: در صورتی که پول و نقدینگی در اختیار توانیر قرار گیرد مشکلات موجود برطرف خواهد شد. ضمن اینکه بحث واگذاری زمین به پیمانکارن به جای بدهی صحت ندارد.
حائری با تاکید بر اینکه پول صادرات برق، مستقیم به توانیر داده نمی شود، تصریح کرد: کل بدهی وزارت نیرو به پیمانکارن حدود 15 هزار میلیارد تومان است. ولی اگر طرح حمایتی به درستی انجام شود قطعاً رقم موجود کاهش می یابد.
مدیرعامل شرکت توانیر در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار پیام ساختمان در خصوص نتایج طرح بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف گفت: در بخش مدیریت مصرف برق هنوز در ابتدای راه هستیم با این حال سازمان بهره وری انرژی در این خصوص فعالیت های خوبی انجام داده است ولی معتقدیم علاوه بر سیاست های تشویقی، در استفاده از تجهیزات نوین باید به صورت جهادی عمل شود.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه قیمتی را برای فروش برق پیشنهاد می کنید، گفت: افزایش قیمت برق در اختیار توانیر نیست. ولی شما در نظر بگیرید در حال حاضر هزینه برق بدون احتساب سود حدود 68 تومان می شود این در حالی است که عملاً فروش برق بسیار کمتر از این میزان است. ضمن اینکه هدفمندی یارانه ها و افزایش هزینه های برق تاکنون در جبران هزینه ها موثر نبوده است.
حائری در خصوص برگزاری همزمان نمایشگاه برق و آب اظهار داشت: نگاه ها در این خصوص مختلف است ولی از آنجا که این دو صنعت نقاط مشترکی با هم دارند می توان به نتایج مثبت آن امیدوار بود. قطعاً این موضوع در کارگروه ویژه ای مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :