رونمایی از نقشه های مبنایی
از پروژه ملی نقشه های مبنایی کشور با مقیاس 1 در 25 هزارم در بیستمین همایش ملی نقشه و اطلاعات مکانی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار پیام ساختمان، رئیس سازمان نقشه برداری کشور، ضمن رونمایی از پروژه ملی نقشه های مبنایی کشور با مقیاس 1 در 25 هزارم و راه اندازی آزمایشی ژئوپرتال ملی در راستای استقرار زیرساخت داده های مکانی، گفت: این اطلاعات بر پایه دانش های تمامی دستگاه های اجرایی صورت گرفته است، به طوری که سازمان نقشه برداری کشور با رونمایی از خدمات جدید علمی و کاربردی توانسته شاهد موفقیت هایی در این عرصه باشد و حتی دانش فنی خود را به دیگر کشورها صادر کند.
ایلخان که در بیستمین همایش ملی نقشه و اطلاعات مکانی سخن می گفت، (ژئوماتیک 92) افزود: تبادل اطلاعات، دانش و تجربه یکی از مهم ترین موضوعاتی است که می تواند به توسعه کشور کمک کند و سازمان نقشه برداری کشور امسال این همایش را با عنوان برنامه ریزی مکان محور و ضرورت مدیریت راهبردی نام گذاری کرده تا بتوانیم یکسری داده های مکانی را بر اساس آن تعریف کنیم.
به گفته وی، رویکرد جوامع برای استفاده از این موضوعات تغییر پیداکرده و متناسب با این تغییرات باید تکنولوژی مورد استفاده را به روز رسانی کنیم؛ بنابراین اثرگذاری سازمان نقشه برداری در سایر حوزه هایی که به توسعه و پیشرفت کشور مربوط می شود، بیشتر است و برای رسیدن به چشم انداز توسعه اقتصادی باید مسیر را هموارتر کنیم.
ایلخان در خصوص میزان دسترسی افراد به اطلاعات نقشه های هوایی توضیح داد: در تمام دنیا دسترسی به اطلاعات تعریف شده است و برخی از اطلاعات عمومی و برخی محدود و طبقه بندی شده هستند. بخشی از اطلاعات را می توان در شبکه جهانی قرارداد در همین راستا محققان، کارشناسان و دانشجویان از اطلاعات موجود استفاده می کنند. ضمن اینکه بسیاری از همکاران ما عضو سازمان نظام مهندسی هستند. در واقع فعالیت بخش نقشه برداری نظام مهندسی یک کار مشترک بین ما و این سازمان است.
گفتنی است؛ بیستمین همایش ملی نقشه و اطلاعات مکانی (ژئوماتیک 92)، باهدف اشاعه داده های مکانی نهم تا 11 اردیبهشت ماه با حضور مقامات بلندپایه و جمع کثیری از کارشناسان، متخصصان و علاقه مندان به میزبانی سازمان نقشه برداری کشور برگزار شد. در این همایش سه روزه که از آن به عنوان مهم ترین اتفاق علمی در حوزه تولید نقشه و اطلاعات مکانی، یاد می شود، شعار «برنامه ریزی مکان محور،ضرورت مدیریت راهبردی» در اولویت قرار گرفت و در چهار مقوله کاربردی؛ کارگاه های علمی و عملی، گزارش های فنی و سخنرانی های کلیدی، توسط کارگروه های مختلف ارائه شد. علاوه بر کارگاه های آموزشی، نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای حوزه نقشه برداری نیز طی برگزاری همایش برپا شد که در کنار برنامه های رونمایی از فهرستگان و نقشه خلیج فارس، افتتاح آزمایشی ژئوپرتال ملی کشور و راه اندازی سامانه ملی «هدی» بر اهمیت و جذابیت مراسم افزوده بود.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :