یک شهر با هویت در کنار تهران
دکتر آیینی درباره شهر جدید اندیشه گفت: اندیشه، شهری جدید و پیشرو است که در سیاست توسعه شهری پیش قراول و جزو یکی از موفق ترین شهرهای جدید است.
دکتر آیینی مدیرعامل شهر جدید اندیشه:
یک شهر با هویت در کنار تهران
نهم آذرماه - غرفه نشریه پیام ساختمان ، ستاد خبری نمایشگاه
روز اول برگزاری چهارمین نمایشگاه وزارت راه و شهرسازی است، همه مسئولان و دست اندرکاران ساخت وساز کشور در حال آمدوشد به غرفه پیام ساختمان هستند. یکی از مهمانان نشریه دکتر محمدآیینی مدیرعامل شهر جدید اندیشه است که با حضور در غرفه به سؤالات مهندس قادر نصیری، مدیرمسئول و خبرنگار نشریه پیام ساختمان پاسخ گفت.
شهری جدید و پیشرو
دکتر آیینی درباره شهر جدید اندیشه گفت: اندیشه، شهری جدید و پیشرو است که در سیاست توسعه شهری پیش قراول و جزو یکی از موفق ترین شهرهای جدید است.
وی دلیل موفقیت این شهر را تحقق کامل اهداف پیش بینی شده در طرح جامع و تفصیلی این شهر ذکر کرد و افزود: شهر جدید اندیشه بنا به دلایل مختلف که بخش عمده آن به طرح مناسب ، اندیشیده شده ، مزیت هایی که به لحاظ شهری و شهرسازی و همچنین نزدیکی آن به تهران و راه های دسترسی متعدد مربوط می شود، فضایی را طراحی کرده که به اهداف خودش برسد. این شهر توانسته جاذبه های لازم را برای جذب و اسکان جمعیت داشته باشد درحالی که چالش سایر شهرهای جدید آن است که چگونه می توان آن شهرها را برای جذب جمعیت آماده کرد.
مدیرعامل شهر جدید اندیشه به تشریح اهداف خود در این شهر پرداخت و گفت: در حال حاضر چون کمیت ها را به دست آورده ایم، به دنبال ارتقای کیفیت ها هستیم تا شهری نمونه شود. همچنین به دنبال این هستیم که به سمت شهری ایمن برویم. شهری که شهروندانش از آرامش برخوردار باشند. شهری که به لحاظ اقتصادی حرف زیادی برای گفتن داشته باشد تا شهروندان در یک فرایند زمانی توان بالای اقتصادی داشته باشند.
حرکت سرمایه گذاری به سمت شهر اندیشه
دکتر آیینی با بیان اینکه جریان سرمایه گذاری به سمت شهر اندیشه در حال حرکت است، افزود: برای ارتقای کیفیت لازم است به شهروندان کمک کنیم شغل بهتری به دست بیاورند. مجموعه های تجاری و اداری و خدماتی در این شهر در حال گسترش هستند که این موجب به وجود آمدن شغل می شود. بازار ایرانی- اسلامی با بیش از 1200 واحد تجاری فرهنگی اقامتی در حال ساخت است.
دکتر آیینی به پروژه های دیگر در شهر جدید اندیشه اشاره کرد و گفت:در پروژه های دیگر به دنبال این هستیم که مرکز کاری کشور را به سمت این شهر منتقل کنیم تا شهری الکترونیکی باشد. فضاهای ورزشی نیز فراهم کرده ایم تا نه تنها به خود منطقه بلکه به تهران هم سرویس بدهد. پتانسیل بسیار خوبی در شهر جدید اندیشه وجود دارد که می تواند نوید یک شهر سالم، امن و پویا را بدهد و در کنار تهران یک شهر با هویت محسوب شود.
وی در پاسخ به این سؤال مهندس نصیری که در ساختمان های شهر جدید مشاهده می شود که بعضی از ساختمان ها دوطبقه ساخته می شوند ولی در بعضی جاها دست اندازی هایی می شود و در کنار آن ، مجتمع سازی هایی صورت می گیرد که بافت شهر را تهدید خواهد کرد، گفت: طرح تفصیلی شهر ملاک عمل ما ست. اگر طرح تفصیلی اجازه دهد در یک مکانی به جای دوطبقه 4 طبقه هم می سازیم.
بهره وری اهمیت بسیار دارد
دکترآیینی با تاکید بر این نکته که بهره وری زمین شهری برای ما اهمیت بسیاری دارد، افزود: اگر با رعایت سرانه های شهرسازی و شاخص های زندگی محبوب شهری، بتوان چندین خانوار را در یک آپارتمان 4 طبقه ساکن کرد ، وظیفه ماست که به آن سمت حرکت کنیم.
مدیرعامل شهر جدید اندیشه در پاسخ به این سؤال که آیا در شهر جدید اندیشه تخلف ساخت وساز صورت می گیرد؟گفت: در هر شهری طرح تفصیلی، نظام مهندسی و شهرداری وجود دارد ولی در کنارش کمیسیون ماده 100 هم هست. در بعضی مواقع طراحی با دست باز صورت می گیرد که زمین شهری ممکن است هدر رود . بنابراین طرح باید به گونه ای اصلاح شود که مردم کار غیرقانونی نکنند و حداکثر بهره وری را از زمین شهری داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه در بعضی مواقع، خودمان زمینه تخلف را فراهم می کنیم، اضافه کرد: اگر زمینی دارای تمام استانداردها و خدمات باشد و قابلیت ساخت 4 طبقه نیز در آن وجود داشته باشد، مجوز دو طبقه صادر شود، خودمان زمینه تخلف را فراهم کرده ایم.اما اعتقادمان این است که پیگیری کنیم تا آنچه در طرح تفصیلی آمده اجرا شود. چون هیچ نوع تخلفی را تأیید نمی کنیم.
دکترآیینی تصریح کرد: باید به این اصل توجه داشته باشیم که طرح های 20 سال قبل هم با شرایط روز بازنگری شوند تا بتوان حداکثر بهره وری را از زمین شهری فراهم کرد.
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار پیام ساختمان که چگونه می توان در شهرهای جدید هویت به وجود آورد تا ساکنان شهر احساس شهروندی داشته باشند و به آن احساس تعلق خاطر کنند، بیان کرد: راهکار به وجود آمدن این احساس، هویت بخشی است. یعنی باید کاری کرد که این شهرها هویتی مستقل و وجه ممیزه داشته باشند که با آن وجه تمایز شناخته شوند و خدمات خود را به کشور ارائه دهند.
مدیرعامل شهر جدید اندیشه توضیح داد: هویت بخشی یعنی اینکه بتوان با اصول و موازین معماری ایرانی اسلامی کالبدهایی متناسب با هویت ایرانی اسلامی به وجود آورد که مردم با آن ارتباط دارند. بخش عمده آن نیز مساجد،کتابخانه ها، حسینیه ها و بازارها هستند.
وی تاکید کرد: در کنار آن برند سازی در شهرها باید صورت بگیرد. مثلاً اصفهان را با میدان نقش جهان می شناسند. تبریز را با فرش آن، و همدان را با میدان شش خیابانه .
نماد شهر اندیشه
دکتر آیینی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر نماد شهر اندیشه چیست و این شهر جدید را با چه شاخصه ای می شناسند گفت: شهر اندیشه را در گام اول با مساجد خوب آن می شناسند. بازار ایرانی- اسلامی آن که 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، در آینده ای نزدیک می تواند نماد این شهر باشد. همچنین مرکز تجارت الکترونیک آن می تواند نماد دیگر نمای شهر باشد. با هویت بخشی الهام گرفته از معماری ایرانی- اسلامی وبرند سازی می توان هویت خاصی را برای شهر ایجاد کرد که مردم به آن احساس تعلق داشته باشند و افتخار کنند که اندیشه ای هستند.
مدیرعامل شهر جدید اندیشه در پایان گفت: ویژگی انحصاری شهر جدید اندیشه این است که در حال حاضر هم از هویت لازم برخوردار است و هم شهروندان اندیشه ای احساس تنهایی خستگی و غربت نمی کنند. دلیل این امر ایجاد اشتغال درون شهری در بازارهای خود شهر،ساخت پاساژها و مراکز خدماتی، مساجد مختلف با معماری ایرانی- اسلامی است.
انتهای خبر/پیام ساختمان
این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :