menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

عناصر چهارگانه در معماری

عکس شماره 18328 عناصر-چهارگانه-در-معماری

همیشه رفتن به طبیعت (کوه، جنگل، پارک، حیاط و تراس) از ماندن در خانه برایمان جذاب تر است! تا به حال فکر کرده اید چرا بعد از دو تا سه روز ماندن در خانه خموده و کسل می شوید؟ در واقع انرژی ای که شما را وادار به پویایی و نشاط می کند، گم کرده اید. ارتباط با طبیعت این انرژی را به شما بازمی گرداند. چطور طبیعت را به داخل خانه بیاوریم و از این تبادل انرژی با عناصر چهارگانه طبیعت لذت ببریم؟

آوردن طبیعت به خانه، یک آرزوی دیرینه

در سال های اخیر عشق ورزی به طبیعت در بین انسان ها رواج پیدا کرده است. در گذشته بشر احترام خاصی برای طبیعت قائل بود، ولی با پیشرفت صنعت، انسان مدرن بر طبیعت چیره شد. با آگاهی و اطلاع رسانی گسترده در مورد اتمام منابع طبیعی زمین با سرعتی باورنکردنی علاقه مردم نسبت به استفاده از عناصر طبیعت بیشتر شد. انسان مدرن سعی می کند تا دوباره با طبیعت و زمین یکی شود؛ از همین رو شیوه ای در معماری داخلی به وجود آمده که بر اساس استفاده از آب، خاک، آتش، باد در داخل خانه استوار است. این شیوه معماری با فنگ شویی تفاوت دارد، اگرچه در یک سری از مفاهیم اشتراکاتی نیز دارند.

عنصر ذاتی شما چیست؟

اولین گام برای آوردن طبیعت و همگام سازی محیط منزل با طبیعت، انتخاب کردن عنصری است که با شخصیت شما خوانایی بیشتری دارد. عنصری را انتخاب کنید که باعث الهام گرفتن و آرامش شما می شود. اگر از نور خورشید لذت می برید، عنصر وجودی شما آتش است. نماد ماه های تولد هم می توانند تا حدودی شما را در شناخت عنصر ذاتی تان راهنمایی کنند.

آفتاب را قرض بگیرید!

آفتاب زیباترین و ارزان ترین نمود عنصر آتش است. زیباترین تابش آفتاب در بهار اتفاق می افتد. به منظور مهمان کردن خورشید به منزلتان در بهار و تابستان از پرده های نازک تر مانند حریر و الیاف بامبو استفاده کنید. بهتر است در روزهای طولانی بهار و تابستان پرده ها را کنار بزنید تا نور خورشید به طور کامل وارد منزلتان شود. اگر شیشه پنجره ها مات است، در اسرع وقت آنها را تعویض کنید تا تمام نور خورشید را قرض بگیرید. تابش آفتاب باعث سلامتی انسان و گشایش ذهن می شود. نور خورشید فضای داخلی شما را بزرگ تر جلوه می دهد و باعث درخشش وسایل خانه می گردد.

همه چیز از خاک است!

خاک یا در اصطلاح عام زمین، مقدس ترین عنصر آفرینش در فرهنگ های مختلف است. از خاک است که همه چیز جان می گیرد و گیاهان می رویند. برای آوردن خاک به داخل خانه می توانید از سنگ ها در طراحی داخلی منزلتان استفاده کنید. ایده های خلاقانه تری هم در استفاده از سنگ ها وجود دارد! به جای استفاده از سنگ ها برای پوشاندن و دکور یک دیوار یا شومینه از سنگ های صیقلی و ریزتر برای کف خانه استفاده کنید؛ به عنوان مثال در حاشیه دیوارها یا پله های داخلی از سنگ های رودخانه ای در طراحی بهره ببرید. آجر هم گزینه با اصالت دیگری است که می توانید در دکوراسیون های سنتی، مدرن و روستیک استفاده کنید. خاک سخاوتمندی را به انسان الهام می کند!

آب زندگی می بخشد!

به شیوه های متفاوتی می توانید آب را وارد دکوراسیون خود کنید. آب نماهای مختلف می توانند صدای آب را در فضای منزلتان طنین انداز نمایند و با اضافه کردن چند سنگ کوچک می توانید صدای رودخانه را برای ذهنتان تداعی نمایید. اگر بیشتر از شنیدن صدای آب، دیدن آب را دوست دارید استفاده از آکواریوم می تواند بهترین گزینه برای شما باشد. از آکواریوم برای جدا کردن فضاهای داخلی خانه، کف و دیوار استفاده کنید. در فرهنگ ما ایرانی ها نگاه به آب، غم ها را می زداید و آرامش خاطر را به ذهن بازمی گرداند!

باد زندگی را به جریان می اندازد!

پنجره ها اصلی ترین روزنه های هدایت کننده نسیم طبیعت به داخل خانه هستند. بهتر است چند گلدان آویز یا جعبه گل زیبا برای پنجره هایتان تهیه کنید. درون گلدان ها گل هایی با پخش کنندگی عطر بالا بکارید تا همراه نسیم بهاری منزلتان خوش بو شود. پیچ امین الدوله، یاس، رز (گل محمدی)، گاردنیا و پلومریا از جمله گیاهان خوش عطر هستند. بهترین شیوه برای تهویه طبیعی باز کردن هم زمان یک پنجره جنوبی و یک پنجره شمالی است.

بین عناصر تعادل برقرار کنید

در نظر داشته باشید که عنصر وجودی هر فرد در خانواده متفاوت است، پس نباید در به کار بردن یک عنصر در دکوراسیون افراط کرد.

در برخی فضاها مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه، آب حضوری دائمی دارد. بهتر است به این فضاها عنصر آب را اضافه نکنید.

اتاق خواب محل استراحت است و نباید از عناصری مانند آب و آتش در آن استفاده کرد. آب و آتش دو عنصر پویا هستند و ناخواسته سطح انرژی شما را بالا می برند.

عنصر خاک را می توانید در فضاهای مختلف استفاده نمایید.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 345

فهرست مطالب شماره 345

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

دیدگاه خوانندگان :


دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

صفحه اصلی خانه
×